Välkommen till oss på Lidingö

På Capio Ögon Lidingö är du välkommen till vår ögonmottagning för undersökning av dina ögon för t.ex. synnedsättning, grå och grön starr, skelning, diabetes m.m.

Hitta hit

Stjärnvägen 2

181 50 Lidingö

Karta

Öppettider

Mån-tors 7.45-16 fre 7.30-15. Under rådande situation gällande Corona kan våra öppettider variera pga resursbrist

Kontakta oss

Telefon

08-120 968 00

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Telefontid helgfria vardagar mån- tors 7-15.30 fre 7-15

Verksamhetschef

Pernilla Strindlöv

För att ditt besök hos oss ska vara så säkert som möjligt, stannar vår personal hemma vid minsta symptom. Om det skulle inträffa kan följden bli att vi behöver boka om din tid. Vi ber om förståelse för detta, men det är för din säkerhet så att du ska känna dig trygg hos oss.

Vi har flyttat vår reception till förmån för att väntrummet blir större, så att vi ska kunna hålla avstånd på ett säkert sätt. Medföljande/närstående till patient ombeds vänta utanför klinikens lokaler! Undantag: specifikt vårdbehov hos patienten, som kräver närvaro.

För både din och vår personals trygghet har vår vårdpersonal munskydd vid patientnära undersökningar. Likaså har våra mikroskop s k mikroskopskydd, så att undersökande personal och patient har ett skydd mellan sig.

Du som har symptom på förkylning, influensa, Covid-19 eller annan luftvägsinfektion - besök oss INTE utan kontakta oss per telefon. Likaså om du haft kontakt med någon misstänkt smittad. Undvik då att gå in på våra mottagningar!

Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm, så självklart gäller vanlig patientavgift när du kommer till oss.

Till vår ögonmottagning kan du komma utan remiss. Hit kan du söka dig för problem som t.ex. irritation i ögonen, förändringar i gula fläcken, tryckmätning, undersökningar för starr m.m. Men för dig som önskar ha en remiss inför ditt besök hos oss, du kan fylla i en egenremiss. När vår doktor har bedömt din egenremiss skickar vi hem en kallelse till dig.  Vanliga  synundersökningar gör du hos din optiker. Observera att om du har akuta/plötsliga besvär ska du istället kontakta 1177.

Ladda ner din egenremiss här

Alla undersökningar utförs av våra ögonspecialister.

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

  • Mahmoud Abdelwahab
  • Luai Alissa
  • Manuel Casselholm de Salles

 

Välkommen till vår ögonmottagning

Till vår ögonmottagning kan du komma och undersöka dina ögon för t.ex. synnedsättning, grå och grön starr, diabetes m.m. Alla undersökningar utförs av våra ögonspecialister.

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med på ögonmottagningen

Sommartider

Vi kommer ha semesterstängt 12 - 23 juli samt 29 juli - 6 augusti. 

Telefonen kommer att vara bemannad hela sommaren, även de veckor vi har stängt.

Under semesterstängningen på Lidingö hänvisar vi till vår klinik på Östermalmsgatan, förutom 19-23 juli, då även de har stängt.

Vi önskar er alla en riktigt skön sommar!

Till dig som är remittent: Snälla skicka inga akuta remisser under tiden då vi har stängt.

1177 E-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du administrera delar av din vård hos oss, som t ex av- och ombokningar, receptförnyelse m.m. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller med e-legitimation.

Förlängd vårdgaranti

Under 2021 förlängs vårdgarantin för första besök inom specialiserade ögonsjukvård från 30 till 90 dagar. Region Stockholm övergår därmed temporärt till den nationella vårdgarantin.

Digital kundnöjdhetsundersökning

Då vi ständigt strävar efter att bli bättre, har vi på våra kliniker en digital kundnöjdhetsundersökning. Vi uppskattar om du besvarar den efter ditt besök. Du kan även ladda ner denna QR-kod och besvara enkäten via din mobil, efter ditt besök.

QR-kod Touch Point Lidingö

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.