Ögonläkare Stockholm akut Ögonläkare Stockholm akut

Välkommen till oss på Östermalmsgatan 45 i Stockholm

Hälso och – Sjukvårdsförvaltningen har beslutat att alla planerade operationer inom ögonsjukvård ska anstå till efter Covid pandemin. Anledning till beslutet är att det ska ges möjligheter att både spara på skyddsutrustning till akut nödvändig vård inom regionen och samtidigt minska risken att personer ur riskgrupper befinner sig inom vårdinrättningar i onödan

Hitta hit

Östermalmsgatan 45

114 26 Stockholm

Karta

Öppettider

Mån - tors 7.45 - 17.00, fre 7.45 - 15.00. Under rådande situation gällande Corona kan våra öppettider variera pga resursbrist.

Kontakta oss

Telefon

08-534 888 00

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Helgfri vardag 7.00 - 15.30

Verksamhetschef

Anna Engdahl Karlsson

Boka bedömning inför synfelsbehandling

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingsmetoden för just ditt synfel.

Boka tid

Vi arbetar på uppdrag av Stockholms Läns Landsting med såväl gråstarroperationer som vår ögonmottagning, så självklart gäller vanlig patientavgift när du kommer till oss.

Vi är en av Stockholms största vårdgivare för gråstarroperationer,  de flesta via Vårdval Stockholm. Du kan komma till oss utan remiss från ögonläkare, optiker eller husläkare, men det kan vara till hjälp för att vi ska kunna bedöma om en gråstarroperation är aktuell. Det går också bra att komma till vår ögonmottagning först för att få gråstarren diagnostiserad.

Till vår ögonmottagning kan du komma utan remiss. Hit kan du söka dig för problem som t.ex. irritation i ögonen, förändringar i gula fläcken, tryckmätning, undersökningar för starr m.m.

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

 • Marju Kuusik
 • Nikos Merkoudis
 • Lotta Elmér
 • Maria Kugelberg
 • Alissa Luai
 • Steffen Schultz-Key
 • Panos Sundin
 • Britta Lundqvist
 • Mahmoud Abdelwahab

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor, boka tid, avboka tid eller förnya recept genom e-post. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Vi erbjuder följande behandlingar

 • Synfelsoperationer

  Beroende på vilken typ och grad av synfel du har så kan vi hjälpa dig. I stort sett alla synfel kan behandlas med linsbytesoperationer.

  Läs mer om våra synfelsbehandlingar

 • Gråstarroperationer

  Grå starr är en synnedsättande sjukdom som de flesta äldre personer drabbas av. Ögats lins blir grumlig och gör synen gradvis blir sämre. Grå starr behandlas med en operation där linsen byts ut mot en konstgjord lins.

  För dig som är skriven inom Stockholms Län finns även möjlighet betala mellanskillnaden mellan en standardlins och en speciallins som gör att du ser bra på både nära och långt håll i samband med din gråstarroperation.

  Du kan även komma till oss som privatbetalande patient.

  Läs mer om våra gråstarroperationer

 • Ögonmottagning

  Till vår ögonmottagning kan du komma och undersöka dina ögon för t.ex. synnedsättning, grå och grön starr, skelning, diabetes m.m. Alla undersökningar utförs av våra ögonspecialister och ortoptister.

  Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med på ögonmottagningen

 • Ögonbottenfotografering av diabetiker

  Capio Ögon har tilläggsavtal med Stockholms Läns Landsting för ögonbottenfotografering av diabetiker. Detta innebär att du som är diabetiker är välkommen på regelbundna undersökningar där vi fotograferar ögonbotten och letar efter diabetesförändringar. Till en början är förändringarna helt symtomfria, så därför är det viktigt att man kommer på sina kontroller, även om man ser bra, så att behandling kan sätts in i tid. Fotograferingen utförs både på Östermalmsgatan och på Lidingö.

  För dig som är diabetiker är det bäst om du har remiss från den läkare som sköter din diabetes, på så sätt kan vi ha ett nära samarbete med primärvården. Prata gärna med din läkare om detta nästa gång du besöker din vårdcentral.

  Kontakta oss om du är i behov av ögonbottenfotografering.

1177 E-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du administrera delar av din vård hos oss. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller med e-legitimation.

Här hittar du alla våra e-tjänster

 

Digital kundnöjdhetsundersökning

Då vi ständigt strävar efter att bli bättre, har vi på våra kliniker en digital kundnöjdhetsundersökning. Vi uppskattar om du besvarar den efter ditt besök. Du kan även ladda ner denna QR-kod och besvara enkäten via din mobil, efter ditt besök.

QR-kod Östermalmsgatan

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.