Ögonläkare Stockholm akut Ögonläkare Stockholm akut

Välkommen till oss på Östermalmsgatan 45 i Stockholm

Nu startar vi upp vår operationsverksamhet för fullt igen. Vi kommer operera såväl synfelsoperationer som gråstarroperationer. Vi har korta väntetider just nu på vår mottagning då vi haft öppet hela sommaren. Så välkommen att ringa och boka en tid, eller be din optiker skicka en remiss. Självklart gäller fortsatt extra försiktighet gällande avstånd i väntrummen och att vi är lika noga med handhygien som vanligt.

Hitta hit

Östermalmsgatan 45

114 26 Stockholm

Karta

Öppettider

Mån - fre 7.45 - 16.00.

Kontakta oss

Telefon

08-534 888 00

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Helgfri mån - tors 7.00 - 15.30, fre 7-15.

T.f. Verksamhetschef

Pernilla Strindlöv

Boka bedömning inför synfelsbehandling

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingsmetoden för just ditt synfel.

Boka tid

För att ditt besök hos oss ska vara så säkert som möjligt, stannar vår personal hemma vid minsta symptom. Om det skulle inträffa kan följden bli att vi behöver boka om din tid. Vi ber om förståelse för detta, men det är för din säkerhet så att du ska känna dig trygg hos oss.

Du som har symptom på förkylning, influensa, Covid-19 eller annan luftvägsinfektion - besök oss INTE utan kontakta oss per telefon. Likaså om du haft kontakt med någon misstänkt smittad. Undvik då att gå in på våra mottagningar! Medföljande/närstående till patient ombeds vänta utanför klinikens lokaler! Undantag: specifikt vårdbehov hos patienten, som kräver närvaro.

 

Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm med såväl gråstarroperationer som vår ögonmottagning, så självklart gäller vanlig patientavgift när du kommer till oss.

Vi är en av Stockholms största vårdgivare för gråstarroperationer,  de flesta via Vårdval Stockholm. Du kan komma till oss utan remiss från ögonläkare, optiker eller husläkare, men det kan vara till hjälp för att vi ska kunna bedöma om en gråstarroperation är aktuell. Det går också bra att komma till vår ögonmottagning först för att få gråstarren diagnostiserad.

Till vår ögonmottagning kan du komma utan remiss. Hit kan du söka dig för problem som t.ex. irritation i ögonen, förändringar i gula fläcken, tryckmätning, undersökningar för starr m.m.

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

 • Marju Kuusik
 • Lotta Elmér
 • Maria Kugelberg
 • Alissa Luai
 • Steffen Schultz-Key
 • Panos Sundin
 • Mahmoud Abdelwahab
 • Manuel Casselholm de Salles

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor, boka tid, avboka tid eller förnya recept genom e-post. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Vi erbjuder följande behandlingar

 • Synfelsoperationer

 • Gråstarroperationer

 • Ögonmottagning

 • Ögonbottenfotografering av diabetiker

1177 E-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du administrera delar av din vård hos oss. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller med e-legitimation.

Här hittar du alla våra e-tjänster

 

Digital kundnöjdhetsundersökning

Då vi ständigt strävar efter att bli bättre, har vi på våra kliniker en digital kundnöjdhetsundersökning. Vi uppskattar om du besvarar den efter ditt besök. Du kan även ladda ner denna QR-kod och besvara enkäten via din mobil, efter ditt besök.

QR-kod Östermalmsgatan

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.