Välkommen till oss i Sundsvall

Inom Capio Ögon har vi drygt 30 års erfarenhet av ögonsjukvård och gråstarroperationer. På Capio Ögon i Sundsvall utför vi gråstarroperationer.

Hitta hit

Specialistläkarhuset, Institutvägen 2

856 43 Sundsvall

Karta

Öppettider

Under rådande situation gällande Corona kan våra öppettider variera pga resursbrist.

Kontakta oss

Telefon

060-12 02 00

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Väntar du på operation för grå starr?

Har du väntat länge på operation kan vi hjälpa dig via valfrihet i vården, som innebär att man kan söka öppenvård vart man vill i landet. Du får då din operation utförd hos oss i Sundsvall. Du kan på detta sätt komma till oss via regionsavtal och då betalar du vanlig patientavgift. Vi tar emot dig som har diagnostiserats och fått reda på att du har grå starr, eller om din optiker misstänker att du har grå starr.

Ring oss på 060-12 02 00 så berättar vi hur du gör för att nyttja valfriheten.

 

Privatbetalande patienter

Du kan självklart även komma till oss som privatbetalande patient och snabbt få din gråstarroperation utförd. Har du en sjukvårdsförsäkring så täcker den även gråstarroperationer.

Vad är grå starr?

Grå starr är en synnedsättande sjukdom som de flesta äldre personer drabbas av. Ögats lins blir grumlig och gör synen gradvis blir sämre. Grå starr behandlas med en operation där linsen byts ut mot en konstgjord lins.

Läs mer om våra gråstarroperationer

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Grå starr

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr. Idag behöver det inte medföra några större problem och opereras oftast med mycket bra resultat. En gråstarroperation är idag världens vanligaste operation, bara i Sverige görs det ca 120 000 gråstarroperationer per år. Våra ögonläkare tillhör de mest erfarna i Sverige och genomför dessa operationer dagligen. Du kan vara helt säker på att få bästa tänkbara resultat utifrån dina förutsättningar.