Välkommen till oss i Uppsala

Nu är vår verksamhet i full gång igen. På vår ögonmottagning hjälper vi dig med de flesta ögonsjukdomar och ögonproblem. Vi opererar även gråstarr och utför synfelsbehandlingar. Så välkommen att ringa och boka en tid, eller be din optiker skicka en remiss. Självklart gäller fortsatt extra försiktighet gällande avstånd i väntrummen och att vi är lika noga med handhygien som vanligt.

Hitta hit

Drottninggatan 1A

753 10 Uppsala

Karta

Öppettider

Helgfri måndag-torsdag kl. 7.30 - 16, fredagar kl. 7.30 - 15.30. Under rådande situation gällande Corona kan våra öppettider variera pga resursbrist.

Lunchstängt kl. 12 - 13

Kontakta oss

Telefon

018-56 54 00

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Måndag - fredag kl. 7-15.30

Verksamhetschef

Ulrica Månsson

Boka bedömning inför synfelsbehandling

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingsmetoden för just ditt synfel.

Boka tid

För att ditt besök hos oss ska vara så säkert som möjligt, stannar vår personal hemma vid minsta symptom. Om det skulle inträffa kan följden bli att vi behöver boka om din tid. Vi ber om förståelse för detta, men det är för din säkerhet så att du ska känna dig trygg hos oss.

Du som har symptom på förkylning, influensa, Covid-19 eller annan luftvägsinfektion - besök oss INTE utan kontakta oss per telefon. Likaså om du haft kontakt med någon misstänkt smittad. Undvik då att gå in på våra mottagningar! Medföljande/närstående till patient ombeds vänta utanför klinikens lokaler! Undantag: specifikt vårdbehov hos patienten, som kräver närvaro.

Vi arbetar på uppdrag av Region Uppsala, och ett flertal andra Regioner, med såväl gråstarroperationer som vår ögonmottagning, så självklart gäller vanlig patientavgift när du kommer till oss.

För dig som har gråstarr och bor i Gävleborg, du kan bli opererad i Gävle inom vårt avtal med Region Gävleborg. Kontakta vår klinik i Gävle.

I Uppsala har vi funnits sedan starten 1986 och vi har utfört gråstarroperationer nästan lika länge.  Du kan komma till oss utan remiss från ögonläkare, optiker eller husläkare, men det kan vara till hjälp för att vi ska kunna bedöma om en gråstarroperation är aktuell. Det går också bra att komma till vår ögonmottagning först för att få gråstarren diagnostiserad.

För dem som inte vill eller kan utnyttja den offentligt finansierade vården utför vi även privata gråstarrsoperationer. Eventuell efterstarr behandlar vi med YAG-laser.

Självklart gäller vanlig patientavgift och högkostnadskort både för mottagningsbesök och gråstarroperationer.

Har du besvär med dina ögon och vill få detta undersökt hos oss kan du fylla i en egenremiss. När vår doktor har bedömt din egenremiss skickar vi hem en kallelse till dig.  Vanliga  synundersökningar gör du hos din optiker. Observera att om du har akuta/plötsliga besvär ska du istället kontakta 1177.Ladda ner din egenremiss här

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

  • Behnam Izadi
  • Pekka Niemelä
  • Brshink Koyi
  • Salwa Dilan

Vi erbjuder följande behandlingar

  • Synfelsoperationer

  • Gråstarroperationer

  • Ögonmottagning

  • Ögonbottenfotografering av diabetiker

1177 E-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du administrera delar av din vård hos oss, som t ex av- och ombokningar, receptförnyelse m.m. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller med e-legitimation.

Här hittar du alla våra e-tjänster

 

Digital kundnöjdhetsundersökning

Då vi ständigt strävar efter att bli bättre, har vi på våra kliniker en digital kundnöjdhetsundersökning. Vi uppskattar om du besvarar den efter ditt besök. Du kan även ladda ner denna QR-kod och besvara enkäten via din mobil, efter ditt besök.

QR-kod Touch Point Uppsala

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.