Välkommen till oss på Östra Hamngatan 52 i Göteborg

På Capio Ögon, Östra Hamngatan i Göteborg – erbjuder vi synfelsoperation, gråstarroperationer eller hjälper dig med dina ögonproblem och ögonsjukdomar på vår ögonmottagning.

Hitta hit

Östra Hamngatan 52

411 09 Göteborg

Karta

Öppettider

Helgfri måndag - torsdag kl 8 - 16.30, Fredagar 8 - 14.30

Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Kontakta oss

Telefon

031-787 78 00

Telefontid: Vardagar 7.00 - 15.30

Regionchef

Anette Wennerberg Johansson

Boka bedömning

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Boka tid

Vi har avtal med flertalet sjukhus inom Västra Götalandsområdet, gällande gråstarroperation. Du kan åberopa något som heter "Patientens val", där du som patient själv kan välja var du vill bli opererad. Det gäller oavsett vilket sjukhus du tillhör. Meddela i så fall kökansliet på VGR att du önskar komma till Capio Medocular Göteborg. Remissen skickas till: Capio Medocular, Östra Hamngatan 52, 411 09 Göteborg.

Har du väntat mer än 90 dagar på att få tid till ögonläkare? Valfriheten att söka öppen vård, inklusive dagkirurgi, gäller hos offentliga vårdgivare och privata vårdgivare som har avtal med landsting. Vi har ett sådant avtal. Du kan kontakta närmaste valfrihetskansli där du bor för mer information, telefon 020-44 55 55.

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

 • Bo Andersén
 • Allan Rydz
 • Lisa Olsson

Vi erbjuder följande behandlingar

 • Synfelsoperationer

  Beroende på vilken typ och grad av synfel du har så kan vi hjälpa dig. I stort sett alla synfel kan behandlas, antingen med en linsbytesoperation eller med ögonlaser.

  Läs mer om våra synfelsbehandlingar

 • Gråstarroperationer

  Grå starr är en synnedsättande sjukdom som de flesta äldre personer drabbas av. Ögats lins blir grumlig och gör synen gradvis blir sämre. Grå starr behandlas med en operation där linsen byts ut mot en konstgjord lins.

  Läs mer om våra gråstarroperationer

 • Ögonmottagning

  Till vår ögonmottagning kan du komma och undersöka dina ögon för t.ex. synnedsättning, grå och Glaukom (grön starr), skelning, diabetes m.m. Alla undersökningar utförs av våra ögonspecialister, ögonsjuksköterskor och optiker.

  Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med på ögonmottagningen

1177 E-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du administrera delar av din vård hos oss. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller med e-legitimation.

Här hittar du alla våra e-tjänster

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.