Coronaviruset (Covid-19)

Information gällande Coronaviruset (Covid-19) för dig som är patient hos oss.

Har du feber, förkylning, huvudvärk, nytillkomna magsymtom eller andra tecken på möjlig Covid-19 infektion får du inte komma till Capio Ortopediska Huset.

Om du vill boka av/omboka ditt besök kan du gå in på 1177.se, eller ringa till vår reception:
Telefon: 08-546 20 400
Mån-tors: 08-10, 13-15. Fre: 08-11

Det går också bra att kontakta oss via vår chatt:
Klicka här för att chatta med oss.

Vid vistelse i våra lokaler rekommenderas alla att bära munskydd. Om du inte har något med dig när du kommer, kommer vi att ge dig ett som du får ta på dig på plats.

För att undvika trängsel i väntrummet vill vi att du kommer så nära den tiden du har fått som möjligt.

Om du har en inbokad operation hos oss rekommenderar vi att du undviker sociala kontakter i 7 dagar innan din operation.

Kommer du till oss för en höft/knä protesoperation kommer du vid ankomst till Ortopediska Huset att genomgå ett snabbtest för Covid-19. Vi rekommenderar därför att du ber en anhörig att köra dig till operationen som kan vänta i bilen tills vi har fått svar på ditt test, du får svar inom 20 minuter. Är testet negativt tas du om hand och förbereds för operation som planerat. Vid positivt test måste operationen ställas in, och du kommer få ett särskilt informationsbrev med beskrivning på vad som sker härnäst.

Informationsmöten tis/tors med sjukgymnast inför höft/knäprotesoperation är inställda tills vidare.

Vi följer folkhälsomyndighetens råd och därför tillåts inte anhörigbesök på vårdavdelningen eller sällskap av anhörig på mottagningen. Vänligen respektera detta, för allas skull. Undantag görs för dem som behöver tolk eller assistans.

Vi tillämpar social distansering i möjligaste mån, vi hälsar inte i hand, är ytterst noga med handhygien och spritavtorkning av alla ytor. Vi använder munskydd och visir vid patientnära arbete.

För din säkerhets skull tillåts inte personal med förkylningssymtom att vara i tjänst.

Vi ber er alla att hjälpas åt och respektera de åtgärder vi tvingas vidta och förhålla oss till för att begränsa smittspridningen av Corona-viruset.

Under första halvåret 2020 har verksamheten på Capio Ortopediska Huset varit kraftigt neddragen pga Covid-19 krisen. Vi har haft personal utlånad till intensivvårdsavdelningen på Karolinska Huddinge och operationskapaciteten här på Capio Ortopediska Huset har varit kraftigt begränsad. Nu kan vi successivt öppna upp verksamheten igen, men under nedstängningen har vi tyvärr fått längre väntetider än tidigare. Vi arbetar för att minska ner väntetiderna successivt.

Vårdgarantin inom alla regioner i Sverige är tillfälligt avskaffad, men vi gör vårt bästa för att snart kunna uppfylla den igen.

Din och andras säkerhet är viktig för oss.
Tack för er förståelse.

Martin Thorsell, VD/Verksamhetschef
Ronnie Ulvenhag, lokal Coronasamordnare

 

Information om coronaviruset

Undrar du över coronaviruset, riskgrupper eller symptom på covid-19? Just nu är behovet av korrekt och saklig information stort. Här har vi samlat information och svarar på vanliga frågor.