Patientsäng Patientsäng

Operation med övernattning

Vissa operationer kräver att du stannar kvar på vårdavdelning efteråt.

Efter din operation kommer du stanna på uppvakningsavdelningen tills du är redo att flytta över till ditt patientrum. Här är du uppkopplad till vår övervakningsutrustning och personalen finns hela tiden nära till hands. Hur lång tid man behöver ligga på uppvakningsavdelningen är väldigt individuellt.  

Under din tid som inneliggande patient på vår vårdavdelning gör vårdteamet sitt yttersta för att din vistelse hos oss ska bli så behaglig som möjligt. 

Som inneliggande patient välkomnas du till vårdavdelningen av vänlig personal och en familjär stämning. Tiden du tillbringar hos oss är väl utformad för att du snabbt ska kunna återgå till ditt normala liv. Sjukgymnasterna arbetar med din rörelseträning och informerar om fortsatt rehabilitering efter hemkomst. Sjuksköterskorna och undersköterskorna tar hand om ditt allmänna välbefinnande och ser till att du mår bra inför din hemgång.

Vårdavdelningen har tjugo fasta sängplatser fördelade på tolv enkelrum, två dubbelrum och ett fyrabäddsrum. Vid fördelning av rummen tas hänsyn till ålder, kön och bakgrundssjukdomar. Det finns även plats för ytterligare tre patienter i extrabäddar i väntan på rumsplacering. På rummen finns tillgång till TV samt fritt WiFi.

Frukost, lunch, middag och eftermiddagskaffe serveras hos oss. Behöver du specialkost eller har en matallergi är det viktigt att vi får veta detta i förväg så att vi kan planera dina måltider.

Vårdavdelningen hålls öppen från måndag klockan 07:00 till och med lördag klockan 13.00.

Besökstiden är mellan klockan 16:00 och 19:00 måndag till fredag. Dock behöver patienterna extra mycket lugn och ro på operationsdagen varför besök undanbedes första dagen på vårdavdelningen.

  • Inskrivningsbesök

  • Operationsdag

  • Efter din operation

  • Återbesök

Vanliga frågor

Vi får många frågor från våra patienter. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar.

Inför din höft/knäprotesoperation

Här har vi samlat information för dig som ska genomgå en höft- eller knäprotesoperation hos oss.

Knäprotesoperation

Informationsbroschyr inför knäprotesoperation
Informationsfilm inför knäprotesoperation

Höftprotesoperation

Informationsbroschyr inför höftprotesoperation
Informationsfilm inför höftprotesoperation

 

Kontakta oss

Adress

Capio Ortopediska Huset
Arenavägen 21, 121 77 Johanneshov

Öppettider

Helgfria vardagar 8-16

Telefon

08-546 20 400

Telefontider

Mån-tors: 08-10, 13-15
Fre: 08-11