Behandlare i samtal med patient Behandlare i samtal med patient

Hur vi behandlar

Vi erbjuder vård och behandling som visat sig vara verkningsfulla. Det betyder att de behandlingsmetoder som vi erbjuder är kunskapsbaserade, utprövade och välanvända.

Det finns olika typer av behandlingar mot psykiska besvär, exempelvis psykologisk behandling och läkemedelsbehandling. Fysiska och sociala aktiviteter kan också ingå. 

Genom din behandlare får du lära dig mer om din sjukdom. Ju mer kunskap du har, desto mer kan du påverka hur du mår. Hos oss får du verktyg för att hantera dina problem så att du kan må bättre. 

För dig som har svårt att förstå eller prata svenska anlitar vi alltid professionella tolkar.

Så behandlar vi

 • Inför din behandling

  Innan behandling påbörjas får du svara på frågor om ditt mående med hjälp av skattningsskalor och genomföra en basutredning med fokus på dina behov.

  Inför din behandling

 • Utredning

  I en utredning tittar man på hur du fungerar i olika vardagssituationer. Kanske har du svårigheter i vardagen som hindrar dig i ditt liv?

  Utredning

 • Digital vård

  Delar av din vård kan kan ske på distans. Vi erbjuder bland annat videomöte, chatt och KBT via internet. 

  Digital vård

 • Läkemedelsbehandling

  Läkemedel kan vara nödvändigt för att nå ett gott resultat i din behandling, och ges ibland också i kombination med psykologisk behandling.

  Läkemedelsbehandling

 • Psykologisk behandling

  Psykologisk behandling är ett samlingsbegrepp för många olika typer av behandling. Förutom psykoterapi som KBT så ingår till exempel också arbetsterapi.

  Psykologisk behandling

 • Psykiatrisk fysioterapi

  Alla mår bättra av att röra på sig. Psykiatrisk fysioterapi är ofta en viktig del av behandlingen. Den kan förutom rörelse också innefatta avslappningsövningar.

  Psykiatrisk fysioterapi

 • Repetitiv transkraniell magnetstimulering

  Repetitiv transkraniell magnetstimulering (rTMS) är en metod för behandling av depression. rTMS-metoden innebär att hjärnan stimuleras genom korta pulser av ett magnetfält över främre delen av hjärnan.

  Repetitiv transkraniell magnetstimulering

 • Heldygnsvård

  När inneliggande vård behövs

  Heldygnsvård innebär att du är inskriven på en avdelning och får omvårdnad dygnet runt när det behövs.

  Heldygnsvård

Kvinna tittar ut genom f

Välkommen till Capio Psykiatri!

Vi finns i Stockholm, Östergötland och Skåne. Du kan komma till oss med remiss från annan vårdgivare. På många av våra mottagningar kan du också skapa en egenremiss, så kallad egenanmälan.

Bli patient
Man går på skogsväg.

Vi hjälper dig

Vi har mottagningar i Stockholm, Östergötland och Skåne där vi hjälper dig med allt från depression och ADHD till psykossjukdom och beroende.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har du frågor kring att söka behandling hos oss, eller om du undrar över något annat.