Kvinna med mobiltelefon Kvinna med mobiltelefon

Digital vård

Ibland kan en digital uppföljning vara ett smidigt alternativ till att komma till den fysiska vårdmottagningen. Personligt, smidigt och säkert.

Med mobilt bank-ID och en mobiltelefon/dator kan du nu genomföra ett videobesök med oss.

Så här fungerar det

Du och din behandlare kommer överens om tid för ett besök via video.

När du är bokad för ett videobesök med Capio Psykiatri kommer du att få ett SMS inför videobesöket. Där blir du uppmanad att ladda ned en app som heter Capio Videomöte, den hittar du på App Store eller Google Play.

Du kan ladda ned och registrera dig i appen även innan du fått ett SMS.

För att logga in i appen behöver du ett mobilt bank-ID.

Via mobiltelefon

Du kommer att få en påminnelse inför videobesöket. När du loggat in med mobilt bank-ID följer du instruktionerna för att starta videobesöket.

Via dator

Om du meddelat oss din mejladress eller lägger in den själv i Capio Videomöte kommer du att få ett mejl med information och instruktioner.

Om du har en fungerande webbkamera på din dator kan du logga in via mejlet och genomföra videobesöket via dator. Inloggning sker även där med mobilt bank-ID. 

Hur betalar jag patientavgiften?

Du får en faktura på patientavgiften hemskickad. Patientavgift och regler är desamma som för ett vanligt besök, innebär att till exempel frikort och högkostnadsskydd gäller och avgift utgår för uteblivet besök. 
Är du försäkringspatient sker betalning via ditt försäkringsbolag.

Allt du behöver veta om videomöten

KBT över internet

KBT kan också ges som I-KBT, det vill säga som internetbehandling. Här arbetar du mer självständigt med att formulera individuella mål för behandlingen. Behandlaren finns tillgänglig som stöd via e-post. Kontakta din mottagning om du är intresserad av I-KBT.

Människor vilar i gräset

Få verktygen till att må bättre

Hos oss får du hjälp med utredning och behandling av allt från ADHD och depression till psykossjukdom och beroende.