Utan dem hade jag inte suttit här i dag

Efter en fallolycka fick Eva kontakt med hemrehab. Inga ord är för stora säger Eva. Utan dem hade jag inte suttit här idag.

Patient och vårdpersonal

I januari ramlade Eva i en trappa och fick frakturer i bäcken, knä och vrist. Efter besök på Södersjukhuset fick hon komma till ortopedavdelningen på Capio Geriatrik Dalen där hennes rehabilitering började.

När det var dags för utskrivning kopplades Capio Rehab in och ett av våra hemrehabteam (arbetsterapeut och fysioterapeut) besökte Eva i hennes lägenhet. Tillsammans med Eva kom de fram till vilka svårigheter som fanns och satte igång med träning och anpassning av hemmiljön.

Eva är en person som gillar att ha mycket för sig, har ett fritidshus, umgås mycket med vänner, gillar tjejträffar, pyssel och att gå ut med hunden Nemo. Direkt efter olyckan var det svårt att göra sådana saker, bland annat missade hon en efterlängtad resa med väninnorna. Hon planerade däremot att följa med på nästa aktivitet och att då ta med rullstolen i rullstolstaxi.

Eva berättar att det emellanåt har varit jobbigt och att hon har varit ledsen. Hemrehabteamet har då pushat henne, de har haft roligt och skrattat.

Hon har tränat på med hemrehab och klarar nu att gå och handla med hjälp av rollator. Hon har till och med kunnat gå med Nemo till djursjukhuset för att vaccinera honom. Eva tänker åka till landet över midsommar, ”teamet visade mig hur jag tar mig in och ut ur bilen, så det kommer att gå bra”.

Nu har Eva förbättrats så pass mycket att kontakten med hemrehab är avslutad. Hon har fortsatt att träna med en fysioterapeut på vår mottagning, vilket hon också är mycket nöjd med.

”Jag är på väg att leva det liv jag levt tidigare, att vara aktiv, vara ute. Jag är så nöjd så nöjd, den som säger något annat blir jag sur på”.

Behöver du rehab hemma?

Vi kommer hem till dig som behöver få rehabilitering i din hemmiljö. Du behöver ingen remiss för att träffa vårt hemrehabteam. Kontakta oss på 08-684 33 714 om du är i behov av rehabilitering i hemmet. Du behöver inte ha remiss för att komma till oss!