Poddmottagningen - hör vår poddserie om coronapandemin

Capios egen podd - Poddmottagningen, där sjuka frågor får friska svar vår poddserie om coronapandemin

Poddmottagningen från Capio lär vi oss mer om olika hälsofrågor, sjukdomar och diagnoser.

Under våren 2020 gjorde vi en poddserie om det nya coronaviruset. Notera gärna publiceringsdatumet för respektive avsnitt. I podden utgår vi från den situation som råder vid inspelningstillfället.

Avsnitt 11: Coronavirus och covid-19, del 1
Hur uppstår ett helt nytt virus, sprids det här ovanligt fort, vad innebär droppsmitta och vilka är riskgrupperna? Capio Sveriges chefläkare Margareta Danelius reder ut begreppen kring det nya Coronaviruset och sjukdomen Covid-19. Programledare: Stefan Sundberg.
Publicerades: 2020-03-11
Aktuellt om coronavirus och covid-19
Avsnitt 11 i textform

Avsnitt 12 - Coronavirus och covid-19, del 2
Hur behandlas coronapatienter på sjukhus? Behöver jag hålla mig borta från kollektivtrafiken? Är alla hjärtproblem en riskfaktor vid covid-19? Hur anpassar jag bäst mitt vardagsliv för att undvika smitta?

Poddmottagningen träffar Capios chefläkare Margareta Danelius på nytt och Stefan Sundberg ställer vanliga (och ovanliga) frågor som kommit in sedan sist. Uppdatera dig med aktuell information kring coronaviruset och covid-19.
Publicerades: 2020-03-27, 37 min
Aktuellt om coronavirus och covid-19
Sök vård online via Capio Go
Avsnitt 12 i textform

Avsnitt 13: Coronavirus, del 3 - psykologi i pandemitider
Vi möter psykolog Camilla Berglund, Capio Vårdcentral Slussen, som förklarar hur vi fungerar i kris, varför många bunkrar och hur vi påverkas av att sitta i karantän. Finns det något vi själva kan göra för att må bra trots mindre social kontakt och hur pratar vi med barnen om coronaviruset?
Publicerades: 2020-04-08, 17 min
Aktuellt om coronavirus och covid-19
Träffa psykolog online hos Capio Go
Avsnitt 13 i textform

Alla avsnitt av Poddmottagningen