Illustration: poddmikrofon

Poddmottagningen - hör vår poddserie om coronapandemin

Lyssna på Capios egen podd och vår serie om coronavirus, covid-19 och vaccination.

Poddmottagningen från Capio lär vi oss mer om olika hälsofrågor, sjukdomar och diagnoser.

LYSSNA NU

Du hittar Poddmottagningen överallt där poddar finns, t ex Spotify, Podcaster, Acast och Poddtoppen. Följ oss gärna så att du inte missar något avsnitt.

Här har vi samlat de poddavsnitt som rör coronapandemin och vaccination mot covid-19. 

Notera gärna publiceringsdatumet för respektive avsnitt. I podden utgår vi från den situation som råder vid inspelningstillfället.

#26. Coronavirus, del 5: Vaccination mot covid-19

Varför ska vi vaccinera oss mot covid-19, hur påverkar vaccinet egentligen smittspridningen och vilka risker finns? Hör Capios chefläkare Margareta Danelius svara på de vanligaste och mest debatterade frågorna om covidvaccination. Vi får också en liten grundkurs i virus och kroppens immunförsvar och lär oss hur coronaviruset förökar sig. Publicerades: 2021-02-04, 32 min

Vaccination mot covid-19 - aktuell information från Capio
Avsnitt 26. Vaccination mot covid19 i text

#25: Coronavirus och covid-19, del 4: En god annorlunda jul?

Chefläkare Margareta Danelius är tillbaka för att summera året som snart gått, tillsammans med psykiatriker Ullakarin Nyberg. De har båda sett effekterna av pandemin på nära håll och berättar om sina upplevelser kring den utveckling som faktiskt skett - såväl inom vården, som i samhället och hos oss som individer. I avsnittet berör vi även stundande helger och hur vi egentligen ska tänka kring socialt kontakt. Vi pratar om hur ensamhet påverkar oss och hur vi kan hitta nya sätt att finnas där för varandra. 
Publicerades: 11 december 2020, 32 min

Hela avsnitt 25. om en god annorlunda jul i textform

#13. Coronavirus, del 3 - psykologi i pandemitider

Vi möter psykolog Camilla Berglund, Capio Vårdcentral Slussen, som förklarar hur vi fungerar i kris, varför många bunkrar och hur vi påverkas av att sitta i karantän. Finns det något vi själva kan göra för att må bra trots mindre social kontakt och hur pratar vi med barnen om coronaviruset?
Publicerades: 2020-04-08, 17 min
Aktuellt om coronavirus och covid-19
Träffa psykolog online hos Capio Go
Avsnitt 13 i textform

#12. Coronavirus och covid-19, del 2

Hur behandlas coronapatienter på sjukhus? Behöver jag hålla mig borta från kollektivtrafiken? Är alla hjärtproblem en riskfaktor vid covid-19? Hur anpassar jag bäst mitt vardagsliv för att undvika smitta?

Poddmottagningen träffar Capios chefläkare Margareta Danelius på nytt och Stefan Sundberg ställer vanliga (och ovanliga) frågor som kommit in sedan sist. Uppdatera dig med aktuell information kring coronaviruset och covid-19.
Publicerades: 2020-03-27, 37 min
Aktuellt om coronavirus och covid-19
Sök vård online via Capio Go
Avsnitt 12 i textform

#11. Coronavirus och covid-19, del 1

Hur uppstår ett helt nytt virus, sprids det här ovanligt fort, vad innebär droppsmitta och vilka är riskgrupperna? Capio Sveriges chefläkare Margareta Danelius reder ut begreppen kring det nya Coronaviruset och sjukdomen Covid-19. Programledare: Stefan Sundberg.
Publicerades: 2020-03-11
Aktuellt om coronavirus och covid-19
Avsnitt 11 i textform