Capio prisas för digitala vårdtjänster

Capio har utsetts till årets förnyare inom svensk sjukvård 2018 av tidningen Dagens Medicin. Priset belönar insatser och initiativ som leder till ökad kvalitet i svensk hälso- och sjukvård. Capio får utmärkelsen för lanseringen av nya digitala patienttjänster: den digitala mottagningen Capio Go och Bättre Besök som förbereder ett besök på vårdcentralen. Tjänsterna kombinerar den digitala och fysiska vården.

Juryns motivering lyder: ”Med en genomgripande helhetslösning har årets förnyare digitaliserat vårdkedjan och samtidigt skapat väl förberedda fysiska möten med patientens behov i kärnan av verksamheten. Med digitala anamnesformulär såväl som ett seriöst och ödmjukt angreppssätt har Capio Go banat väg för en resurseffektiv vård där vårdpersonalens utbildning och patienternas feedback återförs för att utveckla processen”.

- Det känns fantastiskt att få ett så fint erkännande för vår satsning på att införa digitala vårdtjänster för våra patienter. Vi jobbar med devisen digitalt när det är möjligt, fysiskt när det behövs för att erbjuda patienten en ökad tillgänglighet och sömlösa vårdkedjor, säger Towa Jexmark, VD på Capio Go.

Tjänsterna är utvecklade i nära samarbete mellan Capio Go och Capio Närsjukvård för att säkerställa den ”digifysiska” kopplingen för ökad tillgänglighet, både digitalt och till den fysiska vården. Capio Go är en heldigital mottagning där patienten får direkt kontakt och behandling av läkare. Tjänsten Bättre Besök syftar till att förbereda ett besök på en vårdcentral och har utvecklats och införts av Capio Närsjukvård.