Julgranspynt

Coronasäkra julen!

Julen 2020 närmar sig och samtidigt ökar antalet smittade i covid-19. Låt oss tänka till för att få bästa tänkbar jul utan onödig smittorisk!

Julmat serveras i år på tallrik, så att mat inte står framme och vi inte behöver röra vid samma uppläggningsbestick eller skicka fat mellan oss.

Julgodis äter vi och ger bort som vanligt och i år ser vi till att ge kola och karameller med papper på eller att ha packat ihop godiset i en påse till var och en.

Julsprit för händerna kan ersätta tvål och vatten när det underlättar. Tvätt/handsprit är en självklarhet före och efter all kontakt med andra människor och för den som hanterar andras mat.

Julhandskar är bra utomhus när det är kallt men skyddshandskar – helst inte. Den nakna handen som görs rent med handsprit är mycket renare än en handskbeklädd hand.

Julmingel ordnar vi med våra närmaste, riktlinjen är max 8 personer. Det är bättre att träffa få personer ofta än att träffa många personer vid enstaka tillfällen.

Julfester behöver vi verkligen i år. Vi samlas digitalt och delar julbilder, har frågesport, rimmar eller spelar spel.

Jultomten hittar säkert på ett smittsäkert sätt att nå oss, så ingen behöver hyra in en tomte i år. Tvivlar du så se till att det är någon av dina närmaste som klär ut sig och att skägget sedan inte används av någon annan.

Julsånger sjunger vi i duschen, utomhus eller tillsammans i mobiltelefonen, så att vi inte sprider aerosoler med smitta.

Julbad tar vi gärna i våra egna badrum eller i sjö eller hav. Händerna julbadar med tvål och vatten många gånger varje dag.

Julstress undviker vi i år. Vi reser inte runt och träffar tjocka släkten utan har massor med tid hemma med böcker, film och musik och kan ta långa promenader utomhus.

Julpynt har vi i överflöd i år så att vi får fin julstämning.

Julklappar gör vi själva eller beställer hem så att vi inte behöver trängas i affärer och mellandagsrean får också bli digital eller kanske ersättas av det enorma utbud av konserter, filmer och museer som vi kan nå online.

En god och annorlunda jul önskar vi på Capio Sverige