Capio på distans

Att söka vård ska vara enkelt. Välkommen att testa våra digitala tjänster du också!

Kvinna med mobiltelefon

Varför ska jag välja digital vård?

Just nu är det tydligare än någonsin hur praktiskt det är att kunna få hjälp av vården på andra sätt än att besöka en fysisk mottagning. Att nå sin vårdcentral via chatt, telefon eller video är smidigt, enkelt och lika säkert som när vi träffar dig på plats. Du slipper även oroa dig för smitta, sparar tid och kan genomföra ditt vårdbesök utan att vardagspusslet blir lidande.

Vilken digital vårdtjänst passar mig?

Capio har länge haft målet att göra vården lättillgänglig för så många som möjligt, både på digitala och fysiska mottagningar. Om fler gör sina besök digitalt blir väntetiden till våra fysiska mottagningar kortare och varje patient kan få den hjälp hen behöver, när hen behöver det. Det gäller såklart även dig den dag du är i behov av vård.

Capio Go

– snabb hjälp även kvällar & helger

Vår heldigitala mottagning för dig som vill komma i kontakt med sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, dietist eller barnmorska även när vårdcentralen eller specialistmottagningen är stängd. Vår nationella tjänst Capio Go är kostnadsfri i de flesta regioner. För dig folkbokförd inom Region Skåne gäller samma avgifter för vårdbesök online som fysiskt på en vårdcentral. För dig som är folkbokförd i Region Stockholm och är chattbesök avgiftsfria medan kostnaden för video motsvarar avgift för fysiskt besök. Högkostnadsskydd gäller.

Vi har öppet 7-22, året runt. Det spelar ingen roll var du är listad eller vilken vårdmottagning du brukar besöka – Capio Go arbetar nationellt som ett komplement till våra övriga mottagningar. Vill du välja Capio Go även dagtid, går det naturligtvis också bra.

Capio Go samarbetar med alla våra vårdmottagningar och kan hjälpa dig vidare om du är i behov av provtagning, uppföljning eller behandling som inte kan göras på distans.

Kom igång med Capio Go

Vårdcentralen via chatt

– digital kontakt med din lokala vårdcentral

Din snabba, digitala väg in till vårdcentralen. Här chattar du direkt med vårdcentralens personal och får, vid behov, kontakt med din behandlande läkare eller annan kompetens som lämpar sig bäst för att ta hand om just ditt ärende. På vissa orter finns även möjlighet till direktkontakt med barnsjuksköterska, sjukgymnast eller barnmorska. Chatten är bemannad en viss tid på dagen men du kan påbörja ditt ärende närsomhelst på dygnet och på så sätt förbereda ditt digitala besök. Kostnaden varierar beroende på regionernas avgifter för vårdbesök.

Hitta mottagning och kom igång

Capio Hemma

– ett friare liv för dig som vill hålla koll på dina värden

Capio Hemma är en digital vårdtjänst tänkt att ge dig med en kronisk sjukdom ett lite friare liv. Med hjälp av ett särskilt vårdteam och mätningsteknik i hemmet får du kontroll på din hälsa. Du får möjlighet att när som helst - var som helst, registrera och förmedla dina värden till oss via en app. På så sätt håller vi koll på dina resultat och förbättrar tillsammans med dig din behandling. Vi hjälper dig digitalt när det är möjligt och kommunicerar med din läkare och sjuksköterska på vårdcentralen om det behövs ett fysiskt besök. 

Capio Hemma är en relativt ny tjänst men finns redan hos ett flertal av våra vårdcentraler. Tjänsten är tillgänglig för listade patienter på vårdcentralen med diagnostiserade med hjärtsvikt, KOL, diabetes typ 2 och/eller högt blodtryck. Tala gärna med din vårdcentral om du är intresserad av Capio Hemma.

Ta mig till Capio Hemma

Capio Videomöte

– personlig uppföljning för dig som träffar oss lite oftare

Denna tjänst används för regelbunden kontakt med dig som behöver uppföljande möten med läkare eller andra vårdkompetenser och initieras ofta av oss som vårdgivare. Genom en säker, smidig och personlig dialog med vår personal via videosamtal, ger Capio Videomöte dig som patient möjlighet att anpassa ditt vårdmöte efter dina behov. Capio Videomöte ger dig möjlighet att träffa din behandlare utan att behöva lämna hemmet. Vill du ha en anhörig med dig under besöket är det också möjligt.

Kom igång med videomöte

Vi hjälper dig

Hör gärna av dig till någon av våra mottagningar om du har frågor om våra digitala tjänster, eller vill veta mer om vilka vägar till vård som passar just dig bäst.

Välkommen till Capio - digitalt när det är möjligt, fysiskt när det behövs.