Flicka får vaccination Flicka får vaccination

Vaccination

Vaccinera dig hos oss - vi har specialistkunskap inom resemedicin och vaccination och hjälper dig med ditt vaccinationsskydd.

På vår mottagning finns infektionsläkare och sjuksköterskor som är uppdaterade på det allra senaste inom resemedicin och vaccinationer. Vi samarbetar med Infektionskliniken på Universitetssjukhuset Örebro. Boka tid i dag!

Vaccinationer | Produkter | Antikroppstest Covid-19 | Prislista | Kontakta oss

Kvinna och man går med cyklar i höstskog

Influensasäsong 2021-22

Tis 9 nov är det nationella startdatumet för årets vaccinationer.
OBS! De första veckorna prioriteras personer i medicinska riskgrupper.
Vaccination av övriga erbjuds från mån 6 dec.

Information om Covid 19-vaccinering

All organisation och planering gällande vaccinering mot Covid-19 utförs av landets olika regioner. Vaccineringen kan därför se lite olika ut runt om i landet. 

Våra vaccinationer

Våra produkter

Antikroppstest Covid-19

Ett antikroppstest kan visa att man har antikroppar mot viruset som orsakar Covid-19. Vi erbjuder både snabbtest och antikroppstest genom venöst blodprov.

Antikroppar bildas normalt efter genomgången sjukdom. För att antikroppsnivåerna ska hinna nå en mätbar nivå behöver du vänta minst 14 dagar från att du blivit helt frisk innan du tar ditt test. Både snabbtestet och det venösa blodprovet mäter IgG samt IgM antikroppar.

Observera att du som är vaccinerad mot Covid-19 kan vara immun mot viruset även om antikroppstestet visar negativt. Ett negativt antikroppssvar utesluter inte heller att du kan ha genomgått en corona-infektion.

Läs  gällande påvisning av antikroppar.

Snabbtest

Testet utförs av legitimerad sjuksköterska genom ett stick i fingret och är godkänt av Folkhälsomyndigheten. Provsvaret får du inom 10 min. Testet utförs från 12 års ålder. Det är viktigt att det test man använder har hög specificitet (innebär låg risk för falskt positivt svar) och hög sensitivitet (innebär låg risk för ett falskt negativt svar). Vårt test har en specificitet på 100% och en sensitivitet på 98%.

Pris

450 kr/test (inkl. besöksavgift)

Venöst blodprov

Önskar du ta ditt antikroppstest i samband med annan provtagning, eller som fristående prov, på vårt laboratorium kan du boka tid för det hos oss. Blodprovet tas venöst, dvs stick i armen, och skickas för analys till ett externt laboratorium.

Du får ditt svar hemskickat via brev efter att vi mottagit ditt provsvar. Provsvaret kan också ses i din journal på 1177 Vårdguidens e-tjänster. 

Pris

600 kr/test (inkl. besöksavgift)

Patientavgifter Vaccinationsmottagning

För alla som fyllt 18 år tillkommer sköterskeavgift 100,- (undantaget TBE-vaccination) eller läkaravgift 250,- utöver vaccinationskostnaden (ingår ej i högkostnadsskyddet). Efter kl. 17.00 tillkommer även en kvällsavgift på 60,- för alla fyllda 18 år. För privatpersoner gäller betalning med swish eller faktura.

I vissa fall krävs flera doser av vaccinet. Alla vaccinationer betalas per dos. 

Prislista

Kontakta Vaccinationsmottagningen


Boka tid

Du hanterar enkelt dina bokningar på nätet.

Får du inte upp bokningssidan, prova att använda webbläsaren Google Chrome eller att göra bokningen i din mobiltelefon.

Telefon

Tel: 019-15 95 00
Mån till fre kl. 10.00-12.00

1177 Vårdguidens e-tjänster

och se dina bokade tider, omboka och avboka, förnya recept, läs din journal, hantera dina läkarintyg med mera.