Capio
Capio
Capio
Kollegor på Lundby

Sveriges åtta mest attraktiva vårdcentraler tillhör Capio Närsjukvård

8 februari 2023

Utmärkelsen Vårdpersonalens Val delades för första gången ut 2021 av Eppow för att lyfta fram vårdgivare i Sverige som varit anmärkningsvärt bra på att ta hand om sin personal. 2022 var det 8 vårdcentraler, från Tomelilla i söder till Lundby i väst, som fått högsta omdömet av vårdanställda som arbetat hos dem – och alla tillhör Capio Närsjukvård.

Vårdpersonalens Val 2022

Läs mer om Eppows utmärkelse, vars syfte är att lyfta fram de vårdenheter som varit anmärkningsvärt bra på att ta hand om sin personal.

Det är utifrån vårdpersonalens omdömen som vårdenheter blir utsedda till Vårdpersonalens Val. Under 2022 lämnades över 500 omdömen, direkt från vårdpersonal som arbetat på enheten, till vårdgivare som publicerat uppdrag på Eppow – en digital samlingsplats där vårdgivare och vårdpersonal hittar varandra. En viktig del av tjänsten är möjligheten för både vårdpersonal och vårdgivare att direkt, transparent och konstruktivt, kunna lämna omdömen. Som kandidat eller verksamhetschef får du tydlig feedback samtidigt som det hjälper vårdpersonal i jakten på nästa arbetsplats och vårdenheterna i sitt utvecklingsarbete. 

I genomsnitt fick vårdcentralerna 4,7 av 5 och de som hamnade högst upp på listan var vårdgivare i Skåne och Västra Götaland. Åtta vårdcentraler, alla tillhörande Capio Närsjukvård, lyckades med bedriften att få 5 av 5 i samtliga omdömen under det gångna året.

 – Vi är så glada att se hur bra vårdpersonalen trivs i våra verksamheter. Att vara en attraktiv arbetsgivare är något vi alltid strävar efter och utmärkelsen Vårdpersonalens Val är ett fint kvitto på just detta. Våra chefer och medarbetare jobbar hårt för att skapa arbetsplatser där man mår bra och får möjlighet att utvecklas, och det är roligt att detta uppmärksammas, säger Sun Wahlberg, HR-specialist på Capio Närsjukvård.

Eppows sammanställning visar att det fanns några faktorer som de högst rankade vårdgivarna har gemensamt:

  • Stora möjligheter till kompetensutveckling som resultat av hög medicinsk kompetens och fint utbyte kollegor emellan.
  • Utmärkta rutiner som underlättat arbetsbelastningen och introduktion som skapat  rätt förutsättningar att göra ett riktigt bra jobb.
  • Fantastiska kollegor som inneburit stor gemenskap och gott samarbete mellan professionerna.
  • Närvarande och stöttande chef som lyssnat till sina anställda och skapat förutsättningar för en arbetsplats där man gärna kommer tillbaka.

Eppows VD och medgrundare, Hani Movahed, är imponerad av ledarskapet och gemenskapen på dessa vårdcentraler och tycker det är väldigt tydligt att det är arbetsplatser som många vill jobba på, men framför allt, stanna kvar hos.

 – Det är otroligt kul att kunna uppmärksamma några av Sveriges mest uppskattade vårdcentraler. På Eppow vet vi att det är ett krävande arbete som alltför sällan uppmärksammas, säger Hani Movahed.

Vårdcentralerna som 2022 verkligen får ett kvitto på att de gjort ett riktigt bra jobb är:

Capio Vårdcentral Olympia
Omdöme av vårdpersonal: “Vårdcentral med fokus på kontinuitet och hög medicinsk kompetens.”

Capio Vårdcentral Strömstad
Omdöme av vårdpersonal: “Trevlig, hjälpsam personal. Kommer sakna denna arbetsplats!”

Capio Vårdcentral Rydsgård
Omdöme av vårdpersonal: “Stor frihet och bra stämning. Gott samarbete mellan professionier.”

Capio Vårdcentral Tomelilla
Omdöme av vårdpersonal: “Fantastisk personalstyrka och introduktionen gjorde att jag kände mig välkommen och redo!”

Capio Vårdcentral Sävedalen
Omdöme av vårdpersonal: “Mycket trevlig arbetsplats med god uppbackning av kollegor. Har känts både tryggt och roligt att arbeta här!”

Capio Vårdcentral Lundby
Omdöme av vårdpersonal: “All personal har arbetat aktivt med förbättringsarbete som gett mycket bra resultat. Kommer att sakna att gå till jobbet på Lundy!”

Capio Vårdcentral Klippan
Omdöme av vårdpersonal: “Tacksam för möjlighet att arbeta med det glada gänget på Klippan.”

Capio Vårdcentral Mölndal
Omdöme av vårdpersonal: “En väldigt fin arbetsplats med likasinnade som strävar åt samma håll. En lyssnande, omtänksam och närvarande chef.”

Omdömena som skapas efter avslutat uppdrag innebär att Eppow har en unik databas över hur vårdpersonal trivs på olika arbetsplatser runt om i Sverige. Det är bland annat faktorer som bidrar till en god arbetsmiljö och vilka villkor som får personal att vilja arbeta på en vårdenhet. En kunskap som är viktig i det fortsatta utvecklandet av en vård i världsklass, för såväl patienter som anställda.

Stort grattis till dessa fantastiska vårdenheter vars arbete välförtjänt uppmärksammas!

Vårdpersonalens Val 2022

Läs mer om Eppows utmärkelse, vars syfte är att lyfta fram de vårdenheter som varit anmärkningsvärt bra på att ta hand om sin personal.

Presskontakt

Amanda Hallesjö

Kommunikatör

press@capio.com
Amanda Hallesjö

Följ Capio i sociala medier