Capio
Capio

Förnya recept hos Capio

Här kan du läsa mer om hur du förnyar recept och hur vi på Capio kan hjälpa till.

Förnya recept via 1177

Börja din medicin ta slut? Då kan du skicka en förfrågan om att förnya ditt recept via 1177.

Det finns möjlighet för dig att förnya recept hemifrån. Beroende på typ av medicin och hur ofta du behöver kontroller är det inte alltid nödvändigt att boka en tid med läkare för att få ett nytt recept. Ofta räcker det med att chatta med oss eller använda e-tjänsterna på 1177.se. Receptet skickas sedan till ett apotek där du kan hämta ut läkemedlet. Socialstyrelsen rekommenderar att du som medicinerar kontinuerligt alltid har medicin för en månads förbrukning hemma.

Förnya recept online året runt

Hos Capio Go kan du få snabb hjälp med receptförnyelse alla dagar, året runt, 7-22. Våra legitimerade läkare online hjälper dig om du har slut på ett/flera läkemedel. Läkaren gör en bedömning om du ska fortsätta, om du ska ändra dosering, vilka kontroller du behöver samt förnyelse av receptet. Patientavgift 0kr.* 

Du kan även förnya recept genom att starta ett digitalt vårdbesök via din vårdcentral.

*Vår nationella tjänst Capio Go är kostnadsfri i de flesta regioner. För dig folkbokförd inom Region Skåne gäller samma avgifter för vårdbesök online som fysiskt på en vårdcentral. För dig som är folkbokförd i Region Stockholm och är chattbesök avgiftsfria medan kostnaden för video motsvarar avgift för fysiskt besök. Högkostnadsskydd gäller.

När kan jag inte förnya recept online?

För beroendeframkallande läkemedel brukar det behövas ett läkarbesök. Prata med din läkare eller vårdmottagning för att få veta vad som gäller för din medicinering.

Förnya recept via 1177

Börja din medicin ta slut? Då kan du skicka en förfrågan om att förnya ditt recept via 1177.

Förnya recept i vår app

man med mobil

Kontakt inom 15 minuter 7-22 alla dagar. Rådgivning, hjälp och receptförnyelse.