Vi utför västerländsk akupunktur som är en vidareutveckling av traditionell kinesisk akupunktur. Akupunktur kan till exempel användas vid knäledsartros, tennisarmbåge eller smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Rehab Strömstad
Capio Rehab Strömstad
Välkommen till din rehab i Strömstad. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.
Hur kan vi hjälpa dig?
Digitalt vårdbesök
Vi svarar i vårdcentralens chatt på vardagar. Du kan också få hjälp i vår heldigitala tjänst Capio Go 7-22 årets alla dagar.
Boka tid för att bli uppringd
Önskar du boka tid för att bli uppringd på telefon följer du länken här.
Adress & öppettider
Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan.
Vårt utbud
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg.
Vi erbjuder olika typer av behandlingar i grupp. Gruppbehandlingarna kan till exempel bestå av föreläsningar och samtal eller olika typer av träning. Att delta i en gruppbehandling kan vara ett bra tillfälle att träffa och utbyta erfarenheter med andra personer som har liknande besvär.
Smärtskola
Kursen är till för dig som lever med långvarig smärta eller fibromyalgi. Den omfattar fyra träffar med föreläsningar och möjligheten att testa olika typer av praktisk träning och avspänningsövningar. Målsättningen är att du ska lära dig mer om de verktyg som finns för att hantera din vardag på bästa sätt.
Teoriavsnitt:
- Kursdag 1 Introduktion/smärta
- Kursdag 2 Fysisk aktivitet
- Kursdag 3 Vardagsbalans
- Kursdag 4 Ökad kontroll – ökad tilltro
Åtta veckors träning ingår som valbar fortsättning, där du själv väljer typ av träning utifrån vårt utbud.
Artrosskola
Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre.
Artrosskolan börjar med tre föreläsningar. Efter det påbörjas en träningsperiod på sex veckor då du får ett individuellt anpassat träningsprogram. Du kan välja att träna i vårt gym två gånger per vecka eller träna hemma.
Artrosskolan ges enligt konceptet BOA (Bättre omhändertagande av patienter med artros).
Prislista
- Smärtskola80 kr/tillfälle
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Denna behandling används vid problem i nacke, rygg, leder och muskler, både för att linda och förebygga nya besvär.
Denna behandling kan vara aktuell för dig med besvär i:
- Nacke
- Rygg (eller vid nervpåverkan från ryggraden, till exempel ischias)
- Leder
Om metoden
Första steget i McKenzie-metoden är en grundlig genomgång av dina besvär i nacke, rygg, leder och muskler. Målet är att lindra smärtor och förebygga återkommande besvär. Tanken är att du efter behandlingen hos oss ska ha de verktyg du behöver och själv kunna utöva regelbundna övningar i vardagen.
Metoden är effektiv vid rygg- och nackbesvär relaterade till exempelvis dålig hållning, diskproblematik eller ärrbildning i muskler.
Ditt besök hos oss
När du kommer till oss på rehab gör fysioterapeuten en grundlig undersökning enligt McKenzies metod. Fysioterapeuten utgår då från ett standardformulär och antecknar status på diskarnas funktion samt muskler och leder. Efter denna undersökning gör fysioterapeuten en samlad bedömning av dina problemområden. Därefter upprättas ett schema med lämpliga övningar som du får i uppdrag att göra hemma. Tanken är att du gör övningarna regelbundet, ofta varje dag, utifrån ditt personligt anpassade schema.
Uppföljning av ditt besök
Ett par dagar efter ditt besök får du vanligtvis ett telefonsamtal där fysioterapeuten följer upp hur det gått med dina övningar. Ibland får du göra 1-2 återbesök efter din första behandling. Viktigt för oss är att du känner dig trygg med alla övningar och vet hur du utför dem för att uppnå bästa möjliga resultat av din träning.
Behandlingen används för att förebygga och lindra smärta och besvär i nacke, rygg, leder och muskler.
Denna behandling kan vara aktuell för dig med smärta i:
- Leder
- Nacke
- Rygg
- Armar
- Ben
- Om metoden
Metoden ortopedisk manuell terapi handlar om att se kroppen utifrån ett helhetsperspektiv, där både fysiska och psykosociala faktorer vägs in. Behandlingen lämpar sig för både akuta och långvariga besvär. Målet är att lindra dina smärtor och att förebygga att besvären kommer tillbaka.
Ditt besök hos oss
När du kommer till oss börjar fysioterapeuten med att göra en bedömning och undersökning av dina besvär. Fysioterapeuten tittar på dina muskler, leder och nerver, samt din hållning. Därefter utformar ni tillsammans ett individuellt anpassat behandlingsprogram utifrån dina behov, som till exempel avspänning, tejpning eller styrketräning. Tanken är att du ska få en ökad kunskap om uppkomsten till besvären så att du på bästa sätt ska kunna kontrollera och förhindra återfall på egen hand.
Om du har skrivits ut från sjukhuset och är i behov av fortsatt rehabilitering är du välkommen att vända dig till oss. Vårt hemrehabteam består av sjukgymnast och arbetsterapeut.
Rehabilitering i hemmet erbjuds dig som bedöms ha bättre möjlighet att uppnå målen för din rehabilitering genom insatser i hemmet än på mottagningen.
Vi kan bland annat hjälpa dig med:
- Träning och aktiviteter i vardaglig miljö
- Strategier/alternativa sätt att utföra aktiviteter
- Råd om ergonomi i vardagen
- Fallprevention
- Utprovning och förskrivning av hjälpmedel
- Intyg för bostadsanpassning
Våra besök hos dig
Tillsammans ser vi över din situation och vi tar gemensamt fram en individuell plan för din återhämtning. Rehabiliteringen kan till exempel innebära träning av rörelseförmåga och balans. Vi tränar i vardagliga situationer i och kring din bostad. Behöver du hjälpmedel eller bostadsanpassning ser vi tillsammans över ditt behov. Målet är att få din vardag att fungera på bästa sätt trots den sjukdom eller skada du drabbats av.
Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär används sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt.
TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.
Vi hjälper till med träning i samband med operationer, skador och sjukdomar.
Träna i vårt gym
Som patient hos oss har du möjlighet att träna i vårt gym. Det kan till exempel vara aktuellt för dig som behöver förebygga eller rehabilitera en skada, komma igång att träna eller gå ner i vikt.
Hos oss kan du få hjälp med olika intyg. Vissa intyg är avgiftsbelagda. Kontakta oss gärna för mer information.
Låt oss ta hand om dig
I Västra Götalandsregionen finns Vårdval Rehab. Det innebär att du som är i behov av rehabilitering själv kan välja vilken mottagning du vill besöka. När du behöver hjälp av en arbetsterapeut eller fysioterapeut kontaktar du din rehabmottagning direkt, du behöver inte gå via din läkare och du behöver ingen remiss.
Vår personal
Ylva Hagsköld
Verksamhetschef
Sebastian Myrström
Biträdande verksamhetschef/Fysioterapeut
Beata
Arbetsterapeut
Johanna
Arbetsterapeut
Cecilie
Fysioterapeut
Lina
Fysioterapeut
Vakant
Fysioterapeut
Praktisk information
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning och återbud.
Nummer till växel:
Telefontider:
Måndag kl. 8.00-16.00
Tisdag kl. 8.00-16.00
Onsdag kl. 8.00-16.00
Torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-12.00
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Oslovägen 44, 452 35 Strömstad
Öppettider:
Måndag kl. 7.30-16.15
Tisdag kl. 7.30-18.30
Onsdag kl. 7.30-18.30
Torsdag kl. 7.30-18.30
Fredag kl. 7.30-12.30
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Välkommen att boka tid till din sjukgymnast/fysioterapeut online.
Via 1177 e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation.
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår digitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Om du har synpunkter på vården är du välkommen att kontakta vår verksamhetschef, Ylva Hagsköld. När du kontaktar oss via e-post kan vi inte garantera sekretessen, du kan därför inte få råd i medicinska frågor.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via våra tjänster på 1177.se, alternativt ringa eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
På uppdrag av Västra Götalandsregionen