Capio
Capio
Capio
Jens Persson i Fråga Doktorn
Foto: Sissela Winberg, SVT

Jens Persson är SVT:s nya Fråga Doktorn

8 april 2024

Jens Persson har i snart fyra år jobbat som distriktsläkare på Capio Hälsocentral Dragonen, en plats där han 2013 också började sin läkarkarriär. Efter sin läkarexamen vikarierade han nämligen på enheten för att sedan lämna under sin AT. Direkt efter sin AT återvände han till Dragonen för att påbörja sin ST-utbildning och har varit kvar sedan dess. Utöver sin vanliga tjänst har han nu också fått äran att bli SVT:s nya läkare i programmet Fråga Doktorn.

Se Jens i Fråga Doktorn

Här kan du se Jens tidigare avsnitt i Fråga Doktorn. Ikväll klockan 18:45 är han med igen.

Varje måndag sätter sig hundratusentals svenskar i soffan för att kika på ”Fråga Doktorn” i SVT. Fram tills årsskiftet var det Karin Granberg som setts i rutan, men efter att hon hoppade av lämnades tjänsten öppen och Jens tog över stafettpinnen. 

Produktionen ringde och berättade att mitt namn hade kommit upp vid flera tillfällen medan de sökte efter en ersättare till Karin. De frågade om jag ville komma till SVT i Umeå och prata om uppdraget över en kaffe. Processen gick väldigt fort och ganska snart bestämdes det att jag skulle göra några test-avsnitt, säger Jens.   

Jag vet inte om det är mina patienter, arbetskamrater eller mammas väninnor jag ska tacka för att jag fick den här möjligheten, fortsätter Jens.  

Första avsnittet sändes i februari och handlade om allt möjligt som Jens och hans arbetskamrater ser på hälsocentralen. Det var blandade frågor om kropp och hälsa som skickades in från tittarna.  

Det var även ett inslag om den före detta Leksansspelaren, Tobias Forsberg, och hans liv efter att han blev förlamad i en olycka på isen där han bröt nacken under en match, säger Jens.  

Jens kommer vara med i Fråga Doktorn varje måndag fram till 6 maj. Det blir totalt 8 avsnitt under våren och sedan kommer man utvärdera hur det har gått. 

Om vi trivs med varandra, och tittarna inte protesterar för mycket, så kanske det blir en fortsättning även till hösten, säger Jens.  

Se Jens i Fråga Doktorn ikväll

Programmet Fråga Doktorn sänds 18:45 på måndagar och är 45 minuter långa. Det är blandat fokus mellan tema-program och mer generellt innehållprecis som det första avsnittet Jens medverkade i. Programledaren Sofia Rågenklint är alltid med och ser till att gästerna trivs i programmet och håller sig till de ämnen som ska avhandlas. Jens tycker det är roligt att han har fått chansen att vara SVT:s nya Fråga Doktorn, framför allt möjligheten det ger att sprida kunskap. 

Ju mer folkbildning vi får chansen att jobba med, desto roligare och lättare blir vårt arbete. Det kändes självklart att tacka ja till den här möjligheten när frågan väl kom, avslutar Jens.  

Nästa avsnitt som Jens medverkar i, är ikväll klockan 18:45. Här kan du ta del av Jens tidigare avsnitt i efterhand och missa inte kvällens avsnitt: Fråga doktorn – Mån 18 mar 18:45 | SVT Play 

 

 

Se Jens i Fråga Doktorn

Här kan du se Jens tidigare avsnitt i Fråga Doktorn. Ikväll klockan 18:45 är han med igen.

Presskontakt

Amanda Hallesjö

Kommunikatör

press@capio.com
Amanda Hallesjö

Följ Capio i sociala medier