Capio
Capio
Capio

Skånes bästa vårdcentral 2024: Capio tilldelas hedersomnämnande och en topp tio-placering

16 maj 2024

Onsdagen den 24 april delade Region Skåne ut sin årliga utmärkelse Skånes bästa vårdcentral. I år fanns två av Capios vårdcentraler i Malmö bland pristagarna och de nominerade.

Utmärkelsen Skånes bästa vårdcentral tilldelas en vårdcentral som under föregående år visat bäst resultat i årets nationella patientenkät samt uppnått goda kvalitetsindikatorer för vårdcentraler inom Hälsoval Skåne. Idag finns cirka 180 vårdcentraler i offentlig och privat regi inom Region Skåne. Av dessa vårdcentraler placerade sig Capio Vårdcentral Bunkeflo-Hyllie på en välförtjänt topp-tio placering.

Hedersomnämnande

Utöver Skånes bästa vårdcentral delas det även ut hedersomnämnanden till de vårdcentraler som inom samma kriterier visat bäst förbättring jämfört med föregående år. Tillsammans med Vårdcentralen Tornet i Landskrona tilldelades Capio Vårdcentral Malmö Västra Hamnen 2024 års hedersomnämnande där motiveringen till priset löd enligt följande:

”Vinnaren av 2024 års hedersomnämnande har avsevärt förbättrat sina resultat från 2022 till 2023 inom samtliga dimensioner av Nationella patientenkäten (NPE). Genomgående fina omdömen, både när det gäller helhetsintrycket, tillgänglighet samt respekt och bemötande har gett nöjdare patienter som resultat”.

Vårdcentralerna tilldelades utöver ett diplom varsitt glasäpple designat av Hanne Dreutler.

Verksamhetscheferna om nomineringarna

Capio Vårdcentral Bunkeflo-Hyllie har idag 7 540 listade patienter och Capio Vårdcentral Malmö Västra Hamnen 11 557. Verksamhetscheferna Teresa Lindskog och Malin Otthén beskriver sina verksamheter som välfungerande med fast personal och god tillgänglighet –både digitalt och fysiskt. Att ständigt arbeta med kvalitetsfrågor och våga testa nya arbetssätt som förenklar och förbättrar för såväl patienter som medarbetare är ett framgångsrecept för de båda.

– Vi arbetar aktivt med patientnöjdhet. Bland annat med hjälp av svaren från den nationella patientenkäten men också från vår lokala patientnöjdhetsundersökning där vi kontinuerligt genomför mätningar. Samtliga medarbetare tar ständigt del av återkopplingen vi får från patienterna och tillsammans arbetar vi med förbättringsförslag.

Att deras patienter blir väl informerade, upplever delaktighet och lyhördhet i deras vård är viktiga grundstenar i patientmötet för verksamheterna. De beskriver sina nomineringar som ett kvitto på att deras arbetssätt fungerar och att deras patienter är nöjda.

– Att läsa återkopplingen från patienterna är nästan ett firande bara det. Självklart firar även hela personalgruppen tillsammans med gofika och glass.

Skånes bästa vårdcentraler 2024:

  • Båstad-Bjäre läkarpraktik
  • Bjärreds vårdcentral
  • Vårdcentralen Lunden
  • Centrumläkarna i Helsingborg
  • Viklinik vårdcentral Lund
  • Hälsomedicinskt center i Hjärup
  • Vårdcentralen Limhamnsläkarna
  • Capio Vårdcentral Bunkeflo-Hyllie
  • Kry Vårdcentral Laurentii
  • Vårdcentralen Knislinge

 

Läs mer om Capio Vårdcentral Bunkeflo-Hyllie här: Capio Vårdcentral Bunkeflo-Hyllie | Capio

Läs mer om Capio Vårdcentral Malmö Västra Hamnen här: Capio Vårdcentral Malmö Västra Hamnen | Capio

Presskontakt

Amanda Hallesjö

Kommunikatör

press@capio.com
Amanda Hallesjö

Följ Capio i sociala medier