Capio
Capio
Capio
Bild på fasadskylt Capio S:t Görans Sjukhus

Capios historia

I nästan 30 år har Capio varit en del av den svenska sjukvården. Vår bredd, högkvalitativa utbud och kompetens spelar en viktig roll - både nu, och i framtiden.

Capio grundades år 1994 under namnet Bure Hälsa och Sjukvård och den första verksamheten som bedrevs var Lundby Sjukhus i Göteborg. I december år 1999 blev S:t Görans Sjukhus i Stockholm en del av vår verksamhet och året därefter bytte Bure Hälsa och Sjukvård namn till Capio.

Framgångsrika förvärv

Capio har under åren startat nya verksamheter, vunnit upphandlingar, förvärvat och framgångsrikt integrerat verksamheter i vår företagskultur och verksamhetsmodell. Några exempel på framgångsrika förvärv under åren är förvärven av Legevisitten, Backa Läkarhus, GHP Specialty Care, Alva Barnklinik samt PR Vård. Oavsett var i landet våra verksamheter finns så verkar vi på uppdrag av Sveriges regioner har gjort så de senaste 25 åren. Vi är en partner i hälsa och följer samma lagar och regler för svensk hälso- och sjukvård som gäller för alla vårdgivare.

Capios historia i punkter/grafiskt:

1994 - Grundas i Göteborg under namnet Bure Hälsa och Sjukvård

1997 - Går in på den norska marknaden – det som idag heter Volvat

1999 - S:t Görans Sjukhus i Stockholm blir en del av verksamheten

2000 - Bure Hälsa och Sjukvård byter namn till Capio

2002 - Startar upp verksamhet i Frankrike

2008 - Förvärvar de första vårdcentralerna och inleder verksamhet inom primärvård

2012 - Har nu över 70 vårdcentraler runt om i Sverige

2016 - Startar upp verksamhet i Danmark

2018 – Blir en del av Ramsay Santé

2022 – Nr 1 på listan när sjuksköterskor rankar arbetsgivare

2023 – S.t Görans Sjukhus öppnar Förlossningskliniken BB S:t Göran

Utmärkelser

Capio har rankats som den mest attraktiva arbetsgivaren 2017, 2018, 2021 och 2022 bland sjuksköterskor i kategorin Young Professionals. Även läkare, kategori Young Professionals, rankade Capio på första plats 2021.

*Young Professionals: Personer under 40 år med akademisk bakgrund och med 1 till 8 års arbetslivserfarenhet. Källa: Universum

Framgångsrika förvärv

Capio har under åren startat nya verksamheter, vunnit upphandlingar, förvärvat och framgångsrikt integrerat verksamheter i sin företagskultur och verksamhetsmodell. Några exempel på framgångsrika förvärv under åren är förvärven av Legevisitten, Backa Läkarhus, GHP Specialty Care, Alva Barnklinik samt PR Vård. Oavsett var i landet våra verksamheter finns så verkar vi på uppdrag av Sveriges regioner har gjort så de senaste 25 åren. Vi är en partner i hälsa och följer samma lagar och regler för svensk hälso- och sjukvård som gäller för alla vårdgivare. 

Capio - En del av Ramsay Santé

Idag är Capio en del utav sjukvårdskoncernen Ramsay Santé, en ledande vårdgivare i fem länder. Ramsay Santé ägs i sin tur av den australienska sjukvårdsaktören Ramsay Health Care samt Prédica, som är en del av Crédit Agricole. 

Ramsay Santé erbjuder ett långsiktigt engagemang för vården med ett stort internationellt nätverk. Genom att återinvestera i svensk och nordisk sjukvård är Ramsay Santé en viktig del i utvecklingen av hälso- och sjukvården.