På vår barnmorskemottagning har vi fullt fokus på kvinnohälsa och hjälper dig med preventivmedel, cellprov och testar för könssjukdomar. Vårdutbudet kan variera något mellan våra barnmorskemottagningar. Vi finns såklart även här för dig som väntar barn och följer dig genom hela graviditeten. Om du vill bli patient även på vårdcentralen är du välkommen att lista dig där, via 1177.se.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Barnmorskemottagningar
Capio Barnmorskemottagning Nynäshamn
Capio Barnmorskemottagning Nynäshamn
Välkommen till din barnmorskemottagning i Nynäshamn. Vi följer din hälsa genom hela graviditeten, hjälper dig med preventivmedel, cellprovtagning och testar för könssjukdomar.
Hur kan vi hjälpa dig?
Chatt & videosamtal
Få rådgivning och hjälp direkt via vår chatt. Vi ansluter till videosamtal vid behov.
Välkommen till oss
Vi har öppet mån–tors kl. 8–17 och fre kl. 8–15 . Du hittar oss på Idunvägen 1 i Nynäshamn och når oss via telefon 08-120 664 50.
Lista dig hos oss
Vårt utbud
Cellprov görs regelbundet på kvinnor i Sverige för att tidigt upptäcka cellförändringar som kan leda till livmoderhalscancer. Provet tas från livmodertappen i underlivet vid en gynekologisk undersökning.
Tider för cellprovtagning: Du som fått kallelse för cellprovtagning!
Det är viktigt att du kommer på det utsatta klockslaget, då vi inte har någon drop-in-mottagning.
Ring om du behöver omboka din tid som du fått i kallelsen.
Hos oss kan du få hjälp med preventivmedel för skydd mot graviditet och i vissa fall könssjukdomar. Vi kan berätta mer om hur olika preventivmedel fungerar och hjälpa dig att välja det som passar dig bäst.
Tider för drop-in preventivmedelsmottagning:
Tisdagar (helgfria) kl. 15-16,30.
Om du känner symptom eller är orolig för att du kan ha smittats av en könssjukdom kan du kontakta oss så hjälper vi dig med provtagning. Vi kan också hjälpa dig med information och rådgivning om säkert sex och olika typer av preventivmedel.
Välkommen att kontakta oss för sexualrådgivning. Vi kan till exempel hjälpa till vid upplevd smärta vid samlag, ingen eller minskad sexlust eller problem med torra slemhinnor. Alla frågor och funderingar som rör sex är välkomna.
Har du gjort ett graviditetstest som visar att du är gravid? Kontakta oss för att boka ett första besök hos en barnmorska. Barnmorskan följer sedan hela din graviditet med regelbundna kontroller för att du och barnet ska må så bra som möjligt.
Vi arbetar efter regionens basprogram för mödrahälsovård där du erbjuds regelbundna besök hos din barnmorska. Genom provtagning och kontroller kan vi tidigt upptäcka om det är något som inte stämmer och erbjuda hjälp eller råd och stöd för åtgärder. Basprogrammet är en grund som alla gravida erbjuds, därefter anpassas besöken efter dina och barnets behov.
Region Stockholms basprogram:
- Graviditetsvecka 4-12: Inskrivning hos barnmorska del 1.
- Graviditetsvecka 10-12: Inskrivning hos barnmorska del 2.
- Graviditetsvecka 12-13: Eventuellt KUB eller tidigt ultraljud (TUL).
- Graviditetsvecka 16: Barnmorskebesök.
- Graviditetsvecka 18-20: Rutinultraljud.
- Graviditetsvecka 20: Barnmorskebesök (förstföderskor)
- Graviditetsvecka 25: Barnmorskebesök.
- Graviditetsvecka 29: Barnmorskebesök.
- Graviditetsvecka 31-32: Barnmorskebesök.
- Graviditetsvecka 33: Barnmorskebesök (förstföderskor).
- Graviditetsvecka 35: Barnmorskebesök.
- Graviditetsvecka 37-38: Barnmorskebesök.
- Graviditetsvecka 39-40: Barnmorskebesök.
- Graviditetsvecka 41: Till specialistmödravården för bedömning.
- Efter förlossningen (inom 16 veckor): Barnmorskebesök.
Fosterdiagnostik är ett samlingsnamn för olika undersökningar man kan göra under graviditeten för att få information om fostret. Genom rutinultraljud (RUL), KUB, NIPT, fostervattenprov och moderkaksprov kan du få veta om fostret har vissa sjukdomar, missbildningar eller kromosomavvikelser.
I samband med graviditeten kan du drabbas av olika typer av besvär. Det är till exempel vanligt att må illa i början av graviditeten och en del får ont i ryggen och höfterna längre fram i graviditeten. Om du av olika anledningar inte mår bra kan du behöva mer hjälp än planerat, berätta därför gärna för barnmorskan om de besvär du upplever.
På barnmorskemottagningen kan du få information och råd inför den stundande amningen. Vi kan visa dig olika tekniker och berätta om alternativ till amning. När barnet är fött kan barnavårdscentralen hjälpa dig som upplever lättare amningsproblem, såsom såriga bröstvårtor och spända bröst.
Vi erbjuder föräldraträffar för alla blivande föräldrar. Att delta i en föräldraträff är ett bra tillfälle att träffa andra blivande föräldrar, ställa frågor och lära sig mer om förlossningen, barn och föräldraskap.
När du är gravid kan du i stort sett fortsätta att leva som vanligt, men det är några saker som är bra att tänka på:
- Avstå helt från alkohol och tobak.
- Ta del av kostråd för gravida på Livsmedelsverkets hemsida.
- Ta folsyra fram till graviditetsvecka 12 (finns receptfritt på apoteket).
- Om du äter någon medicin - ta kontakt med din läkare och kontrollera om du kan fortsätta med den eller om den ska bytas ut mot ett annat preparat.
- Ifall du behöver äta smärtstillande/febernedsättande rekommenderas Panodil eller Alvedon, Ipren ska du inte ta som gravid.
- Minst 30 minuter fysisk aktivitet om dagen rekommenderas, det hjälper även bra mot illamående och trötthet.
Vår personal
Cecilia Rydholm
Barnmorska
Malin Friberg
Barnmorska
Lisa Sagestam
Barnmorska
Birgitta Obasi
Gynekolog
Carina Gunnarsson
Enhetschef
carina.gunnarsson@capio.seDaniel Cabelduc
Verksamhetschef
Under samma tak
Praktisk information
Chatt & Videosamtal
Få rådgivning och hjälp direkt via vår chatt! Vi ansluter till videosamtal vid behov.
Nummer till växel:
Lämna ett meddelande i röstbrevlådan så ringer vi tillbaka snarast möjligt. Det går att lämna telefonmeddelande under våra öppettider.
Besökadress:
Idunvägen 1, 149 31, Nynäshamn
Postadress:
Box 160, 149 22 Nynäshamn
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-15.00
Avvikande öppettider:
Röda dagar är barnmorskemottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Via 1177 e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation.
Om du har synpunkter på den vård du fått hos oss tar vi gärna del av dessa. Ange ditt telefonnummer i e-postmeddelandet så kommer du att bli kontaktad av vår verksamhetschef. Vi vill avråda från att skicka känsliga personuppgifter och medicinsk information via e-post, då sekretessen inte kan garanteras.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via våra tjänster på 1177.se, alternativt ringa eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.