Capio
Capio
Anatomiska modeller av knä och axel

Vi sätter svensk sjukvård på kartan

I samarbete med Centrum för Idrottsskadeforskning och Utbildning (CIFU) på Karolinska Institutet skapar vi tillsammans en kreativ miljö för att bedriva klinik, forskning och utbildning under samma tak.

Centrum för idrottsskadeforskning och utbildning

Centrum för idrottsskadeforskning och utbildning (CIFU) arbetar med forskning, utbildning och medicinsk service utifrån ett idrottsligt perspektiv.

En högkvalitativ forskning garanteras genom att Karolinska Institutet medverkar i projekt och ställer forskningsresurser till vårt förfogande. Det är oerhört viktigt att arbeta i en forskningsintensiv miljö. Flera av våra anställda arbetar aktivt med forskning. Hos oss ska patienter erhålla god sjukvård och forskning, utbildning och idrott ska mötas och sätta svensk sjukvård på kartan. 

På Capio Artro Clinic erbjuder vi kurser i egen regi samt i samarbete med KI och Centrum för idrottsskadeforskning & utbildning (CIFU). Det är både universitetsbaserade (poänggivande) kurser och "egna" sk kortkurser såsom endags-, vecko- eller helgkurser.

Våra kurser 

 

Livekirurgi - Kurs i axelartroskopi

Detta är en tvådagarskurs vars syfte är att via live-operationer, diskussioner och föreläsningar ge en bild och översikt av olika operationsmetoder inom modern artroskopisk axelkirurgi. 

Syftet är att belysa och diskutera för-och nackdelar med de oika operationsteknikerna som används idag.

Under kursen genomförs ca 8 liveoperationer som utförs från två salar hos oss på Capio Artro Clinic och föreläsningar/diskussioner läggs mellan operationerna.

Denna kurs brukar hållas under hösten, runt v45. Intresseanmälan eller frågor, kontakta anna.pappas@capio.

 

Artroskopikurs för ST-läkare

I samarbete med CIFU har vi en kurs i grundläggande artroskopisk kirurgi som vänder sig i första hand till ST-läkare i ortopedi. Kursen går två gånger per år, under hösten vecka 46 och våren vecka 4. 

Frågor ang. kursen, kontakta anna.pappas@capio.se

Lipus kurskatalog

Centrum för idrottsskadeforskning och utbildning

Centrum för idrottsskadeforskning och utbildning (CIFU) arbetar med forskning, utbildning och medicinsk service utifrån ett idrottsligt perspektiv.

kursdeltagare simulerar artroskopi

Är man, precis som jag, intresserad av artroskopi så är det väldigt inspirerande att lyssna och lära sig av ortopeder som gör detta dagligen och har stor erfarenhet i ämnetJacob Simlund