Capio
Capio
Capio

Brenda Luco Vidal

Brenda Luco Vidal, jobbar idag som bemanningsadministratör.

’’Här växer du i din roll och som person”. Under åren inom hemsjukvården har Brenda gjort en rejäl yrkesresa. Idag har hon en betydande roll som bemanningsadministratör.

– Jag trivs jättebra och älskar mitt jobb. Capio Hemsjukvård växer hela tiden och i samband med det får våra medarbetare många möjligheter, säger Brenda.

Med tidigare erfarenheter av rollen som samordnare, gruppledare, helgansvarig och mer, blev hon efter bara två år erbjuden tjänsten som teamledare. I rollen höll hon bland annat i introduktioner för undersköterskor. Förutom det arbetade hon även en del som vikarierande koordinator. När hon fick erbjudandet att arbeta som bemanningsadministratör stod svaret klart.

– Som bemanningsadministratör får jag arbeta nära medarbetarna. Det är jätteviktigt att se till att alla mår bra och att man hela tiden har en bra dialog.

I rollen som bemanningsadministratör upprätthåller hon patientsäkerheten samt är en viktig kontaktperson för undersköterskor och sjuksköterskor. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande. Brenda bemannar enheten Sydväst, tar emot sjukanmälan, friskanmälan, byten av pass, ledigheter – allting som rör personalen.

– Ingen dag är sig lik och ibland är det snabba puckar som gäller. Det kan exempelvis vara någon som sjukanmäler sig en timme innan sitt pass och man måste hitta en ersättare. Alla medarbetare är trevliga och ställer upp, så det brukar inte vara några problem.

Erfarenheten som undersköterska är något som ger stor nytta i den nuvarande rollen. Genom den har hon utökad förståelse för alla som är ute på fältet och besöker patienterna. För Brenda är det otroligt viktigt att medarbetare känner sig trygga på arbetsplatsen.

– Det finns många fördelar med att arbeta som undersköterska hos oss. Om en undersköterska till exempel känner sig osäker inför en ny slinga erbjuder vi betald testkörning under dagtid. Vi vill att alla ska må bra och att ingen ska komma till jobbet med en klump i magen.

Utveckling menar Brenda är en av många fördelar som alla medarbetare får ta del av.

– Här växer du i din roll, som person och får mycket kunskaper man inte får på andra ställen.

Capio Hemsjukvård fortsätter att växa. Brenda ser nu framemot att träffa nya medarbetare och välkomna dem till teamet.

– Sök dig till oss om du är intresserad av ett självständigt jobb där du får åka ut till patienterna och bland annat arbeta kliniskt med medicin, såromläggning och sondmatning. Ansök om du har möjligheten. Hos oss får du verkligen växa som undersköterska.