Capio
Capio
Capio

Åsa Plath, verksamhetschef Capio Vårdcentral Simrishamn

“Här satsar vi på medarbetarna, cheferna och patienterna” .

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!

Berätta lite om dig själv!

Jag jobbar som verksamhetschef på Capio Vårdcentral i Simrishamn. Jag trivs med min roll, det passar mig att få vara med och utveckla och förändra – något man verkligen kan göra här. Det är en transparent och öppen arbetsplats.

Jag kommer ursprungligen från Småland, men vi har alltid åkt till Österlen och campat med familjen. Jag tycker om naturen här. De öppna fälten, ljuset och rapsen. Att man har havet nära var man än vänder sig och att somrarna är lite längre. När våra barn blev stora och flög ut ur boet sa vi ”ska vi göra något så ska vi göra det nu!”. Så då flyttade vi hit och byggde vårt hus. Det var ett stort beslut, men jag har inte ångrat det en sekund.

Hur skiljer sig denna arbetsplats mot dina tidigare? 

Jag upplever att det är en jättestor skillnad. Här har vi en otroligt tydlig organisation. Det är lätt till förändring, snabba beslutsvägar – du som medarbetare har ett stort mandat. Vi har även en bra supportfunktion i hela Capio, tillsammans med en fantastisk ledningsgrupp.  

Att jobba på en mindre ort gör att du får nära till reflektion, och mer tid till det som är viktigt.  

Hur skulle du beskriva kulturen på din arbetsplats?

Det finns en stor öppenhet och en stor gemenskap. Det sitter i väggarna på något sätt. Vi hjälper varandra och idéerna får alltid ta plats! Att vara en mellanstor vårdcentral gör att man kan se varje individ och deras önskemål – och vi är inte rädda att förändra något. Vi försöker hitta det mänskliga, ”vad behöver just du för att må bra?”. Vi återkopplar och vi utvärderar.

Här satsar vi på medarbetarna, cheferna och patienterna. Det finns ett hållbart ledarskap och en god arbetsmiljö. Jag skulle säga att det är grundstommen i Capio, med målet att alltid kunna ge den allra bästa vården till våra patienter.

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!