Capio
Capio
Capio

Evelina Mawloud, läkare Capio Vårdcentral Simrishamn

”Här kan jag växa hur mycket jag vill, både som läkare och som person” .

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!

Berätta lite om dig själv och din roll? 

Jag är läkare och medicinskt ansvarig på Capio Vårdcentral i Simrishamn. Vi ligger i samma hus som sjukhuset och arbetar med gemensamma ronder, riktlinjer och rutiner – vilket skapar trygghet både för patienter och personal.  

Jag bor i Simrishamn. Jag tycker staden är lagom stor, barnvänlig och den ligger nära havet. Det finns en bra balans mellan jobb och fritid. 

Beskriv verksamheten du jobbar på? 

Här på vårdcentralen i Simrishamn har vi nästan alla personalkategorier. Utöver läkare och sjuksköterskor finns bland annat rehab, BVC och psykologer och alla sitter tillsammans på samma plan, vilket underlättar kommunikationen. Lokalerna är nya och fräscha och man har nära till sina kollegor.  

Vi har gemensamma ronder varje dag där vi går igenom olika patientfall tillsammans. Alla personalkategorier är med och diskuterar så att vi kan komma fram till bästa möjliga vård för patienten. 

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Här känner jag mig välkommen och uppskattad både som kollega och läkare. Jag såg tidigt vilka utvecklingsmöjligheter som fanns på vårdcentralen, som jag inte sett på andra ställen. Jag känner mig aldrig ensam utan man har alltid stöd av sina kollegor och man tar gemensamma beslut, det är så skönt att känna att man inte är ensam. 

Något annat du vill lyfta lite extra? 

Under sista perioden av min ST-tjänstgöring fick jag chansen att vara medicinskt ansvarig på vårdcentralen. Inte sällan ger Capio denna möjlighet till sina ST-läkare. Nu är jag både specialist i allmänmedicin och medicinskt ansvarig. Att utöka sina arbetsuppgifter gör att jag kan växa och utvecklas hur mycket som helst i min roll som läkare. 

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!