Capio
Capio
Capio

Rickard Fahlström, läkare Capio Vårdcentral Simrishamn

“Här har jag verkligen möjligheten att påverka både min enhets utveckling och min egen utveckling”.

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!

Berätta lite om dig själv!

Jag jobbar som läkare på Capio Vårdcentral i Simrishamn och är Regional Medicinsk Chef för Capio Sydöst. Jag har jobbat på Capio sen 2013.

Varför har du valt att jobba på Capio i Simrishamn?

Jag är uppväxt i Sala, men flyttade till Lund för att studera. När jag och min man fick barn så kände vi att vi inte ville bo i stan, utan vi sökte oss ut på landet.

Det finns ett fantastiskt lugn här. Oavsett om du gillar natur, vandring, kultur eller mat och dryck så har du allt nära till hands här. Förutom lyxen i att bo så nära naturen – havet, skogen, de öppna ytorna – så tycker jag om kontinuiteten du får på en mindre ort. Du lär känna dina patienter på ett annat sätt, du lär känna dina kollegor. Du har samma människor runt dig och kan skapa relationer.  

Hur skiljer sig denna arbetsplats mot dina tidigare? 

Här har jag verkligen möjligheten att påverka både min enhets utveckling och min egen utveckling. Vill man göra något nytt, annorlunda eller bättre så går det! Jag får utrymme att komma med förslag. Jag har mycket energi och ett starkt driv, och mina chefer har verkligen kunnat kanalisera det till något positivt.  

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Om jag ska prata utifrån min roll som läkare – jag har ändå valt att jobba kvar som läkare, trots mitt uppdrag som RMC – så är det absolut patienterna. Att få lyssna på dem, att få hjälpa dem på allra bästa sätt. Det är en glädje verkligen, och vi gör det här ihop.  

Hur skulle du beskriva kulturen på din arbetsplats?

Fram för allt att vi är just ett team! Alla som kommer hit är så fantastiskt imponerade av stämningen och teamkänslan här. Vi samarbetar otroligt mycket. Här är alla välkomna att framföra sina åsikter och tankar, och du blir alltid bemött med respekt.

Många som varit här, kanske som inhyrd personal, kommer tillbaka eller rekommenderar andra att komma hit. Det känns som ett bra betyg.

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!

Richard berättar om hur det är att jobba som läkare på Capio Vårdcentral i Simrishamn, där han är Regional Medicinsk Chef för Capio Sydöst.