Capio
Capio

Rima Sawa

Rima Sawa, undersköterska och helgkoordinator berättar om sin karriärsresa på Capio Hemsjukvård.

För åtta år sedan sökte sig Rima till oss med en längtan efter ett aktivt och socialt arbete inom vården. Efter sin första intervju var det ingen tvekan om att det var hos oss inom hemsjukvård hon ville jobba. Yrkesresan har varit spikrak från dag ett och Rima har gått från att ha en administrativ tjänst till undersköterska och helgkoordinator.  

– Jag är så stolt över att arbeta här och rekommenderar Capio Hemsjukvård till alla duktiga och kompetenta personer som vill arbeta med vård, säger Rima Sawa.

Rimas karriär inom vården inleddes med en sjuksköterskeutbildning i hennes hemland Syrien. År 2008 flyttade hon till Sverige och började arbeta som modersmålslärare. Drömmen om att arbeta inom vården höll sig kvar och hon bestämde sig för att söka på nytt. Idag varvar hon rollen som undersköterska med tjänsten som helgkoordinator. 

– Jag älskar att jobba med människor, att få ha ett socialt och aktivt jobb där jag kan arbeta med medicin och allt som det innebär.

Jobbet på Capio Hemsjukvård innebär ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt arbete. Vid varje pass åker man ut till patienter och hela tiden finns teamet närvarande att luta sig mot. Ingen dag den andra lik. Oftast börjar passen med en arbetsplatsträff på kontoret, där man gör alltifrån att gå igenom passet till att ha korta utbildningar. Därefter åker hon ut med bilen för att vårda patienter.  

– Det bästa med jobbet är teamet och alla glada och nöjda patienter. Många patienter möter mig med kramar, vill bjuda på kaffe, choklad – allt möjligt. Jag känner mig lycklig av att hjälpa folk som är så tacksamma.  Jag tänker ofta på att det lika gärna hade kunnat vara ens morfar, farmor eller förälder. Varje pass gör vi vårt bästa för att stötta och hjälpa varandra, säger RimaSawa. 

Tillgången till kompetensutveckling är också något Rima vill lyfta. Som medarbetare på Capio Hemsjukvård har hon fått möjlighet till kompetensutveckling genom Capio Academy. Idag är hon fulldelegerad undersköterska och har fått gå en hel del utbildningar i bland annat såromläggning, diabetes och stomi.  

Rimas yrkesresa fortsätter och nu väntar fler utvecklingsmöjligheter. Hon ser fram emot att arbeta med fler personer som vill växa inom hemsjukvården. 

– Till folk som inte vet om hemsjukvården är rätt för dem – prova. Man måste prova allt för att hitta rätt. Här har du ett team att luta dig mot och möjligheter att utvecklas.