Capio
Capio
Capio

Synfels och ögonlaserbehandlingar

Många synfel kan idag åtgärdas med operationer. Ögonlaser är den vanligaste metoden för att korrigera närsynthet, brytningsfel och mild översynthet, men det finns också andra alternativ. Ålderssynthet behandlas exempelvis oftast med RLE, som innebär att linsen i ögat byts ut mot en specialslipad plastlins.

Capio Ögon har omfattande erfarenhet av ögonoperationer och du är alltid välkommen att kontakta någon av våra ögonspecialister för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig. Boka ett bedömningsbesök så tar vi reda på om en synfelsoperation är något för dig och vilken metod som är aktuell.  Några av de ögonoperationer vi erbjuder är:

RLE (Refractive Lens Exchange)

Metoden erbjuds på följande kliniker: Uppsala, Östermalmsgatan, vid Sophiahemmet, Globen, Malmö, Göteborg och Jönköping

För dig som är över 45 år och är närsynt, översynt, astigmatiker eller har börjat bli ålderssynt kan synfelsoperationen RLE vara aktuell. RLE står för Refractive Lens Exchange och innebär att man byter ut ögats naturliga lins mot en specialslipad plastlins. Styrkan anpassas för ditt öga och med den nya linsen kommer du att se bra på både nära och långt håll.

Läs mer om RLE

ICL (Implantable Intraocular Contact Lens)

Metoden erbjuds på följande kliniker: Uppsala, Östermalmsgatan, vid Sophiahemmet, Globen, Malmö, Göteborg och Jönköping

Om du är 20–45 år och närsynt, översynt eller astigmatiker är det oftast synfelsoperationen ICL som passar bäst. Förkortningen står för Implantable Intraocular Contact Lens och innebär att man opererar in en lins i ögat som en permanent lösning. Metoden är reversibel, vilket innebär att linsen kan tas bort igen. Jämfört med laserbehandling kan man med ICL åtgärda större synfel eftersom korrigeringen görs  genom den inopererade linsen istället för på hornhinnan.

Läs mer om ICL

LASEK-ELSA

Metoden erbjuds på vår klinik vid Globen

Laserbehandlingen LASEK-ELSA kan vara ett bra val för dig som är 20-45 år och har låg närsynthet och översynthet, även i kombination med brytningsfel (astigmatism). Behandlingen innebär att man flyttar hornhinnans yttersta skikt åt sidan och åtgärdar själva synfelet med laser. Efter en vecka har synen förbättrats avsevärt och oftast är synskärpan helt stabiliserad efter 1–3 månader.

Läs mer om LASEK-ELSA

 

 

Ladda ner vår broschyr om synfelsbehandlingar

Relaterade diagnoser

Prislista synfelsbehandlingar

Våra mottagningar