Capio
Capio
Man i keps promenerar i skogen

Capio Hemma livsstilsprogram

Ditt vårdteam i mobilen - vi stöttar dig på vägen mot en bättre hälsa.

Vi finns här för dig med högt blodtryck, diabetes typ 2, hjärtsvikt eller KOL. Du mäter och kommunicerar med oss via en app, där och när det passar dig. Från soffan eller från sommarstugan; det bestämmer du. 

Våra sjuksköterskor ger dig råd och stöttar dig på vägen mot en bättre hälsa!

Ibland känns det tryggare att sköta vårduppföljning online, ibland är det helt enkelt bara bekvämare. Capio Hemma är en digital vårdtjänst som ger dig ett friare liv. Med hjälp av ett vårdteam och teknik får du kontroll på din hälsa. Du får möjlighet att när som helst - var som helst, registrera dina värden till oss i en app. På så sätt håller vi koll på dina resultat och tillsammans med dig förbättrar vi din behandling.

Så funkar det

Vårdteamet skapar en vårdplan för dig när du ansluts till tjänsten. Via appen får du ett antal uppgifter att utföra, till exempel att göra en hälsomätning eller besvara ett frågeformulär. Din hälsodata samlas i appen när du registrerar dina värden. Du och vårdteamet har också möjlighet att kommunicera med varandra i appen.

Du behöver

  • Smartphone eller en surfplatta med internetuppkoppling.
  • Mobilt Bank-ID
  • Blodtrycksmätare och/eller våg (våg för dig med hjärtsvikt), beroende på vilket besvär du vill ha hjälp med.

Det är vi som hjälper dig

Lena Planstedt, verksamhetschef

Lena Planstedt

Verksamhetschef, distriktssköterska

Jag är distriktssköterska och verksamhetschef för Capio Hemma och har arbetat många år på vårdcentral, både som mottagningssköterska och diabetes-och astma/kol sköterska, innan jag styrde inriktningen mot den digitala vården. Har varit med och utvecklat Capio Hemma från projekt till tjänst. Att stödja våra patienter till en förbättrad hälsa genom att driva utveckling av den digitala vården in i framtiden, är det jag brinner för!

Tina Bagger Preisler

Tina Bagger Preisler

Sjuksköterska

Jag har arbetat som sjuksköterska i 18 år med bl a avancerad sjukvård vid blodcancersjukdomar, avancerad sjukvård i hemmet samt på vårdcentral. Under min tid på Karolinska Universitetssjukhuset fann jag en ny passion för hjärtsvikts- och arytmipatienter och jag är glad att jag via Capio Hemma, kan arbeta med denna patientgrupp igen - nu i ett preventivt syfte. Devisen att man ska leva som man lär, kan vara svår att leva upp till men jag försöker via mina fritidsintressen som är djur, natur och mat.

Negar Chavoshi

Negar Chavoshi

Sjuksköterska

Jag har varit legitimerad sjuksköterska sedan 2010 och specialistsjuksköterska i Avancerad Medicinsk Vård sedan 2014. Under min karriär har jag arbetat inom kärlkirurgi, urologi samt kolorektal och onkologi. Jag har också arbetat inom hemsjukvård, vidareutbildat mig inom och arbetat med demensvård. Inom primärvården har jag startat upp hypertoni- och hjärtsviktsmottagning för årliga uppföljningar. Nu har jag slutligen sadlat om till digital vård och arbetar sedan ca två år tillbaka här på Capio Hemma.

Annica Karlsson

Annica Karlsson

Distriktssköterska

Jag är distriktssköterska med vidareutbildning inom diabetes, astma/KOL och är diplomerad tobaksavvänjare. Arbetade som onkologsköterska på 90-talet på strålbehandlingen i Borås och Karlstad. Därefter började jag på vårdcentral och har jobbat där fram till för ca 3 år sedan då jag började på Capio Go. Sista året har jag enbart jobbat med Tobaksavvänjning det är även mitt fokus här på Capio Hemma. Mina intressen är hundar och ett aktivt liv. Tycker om skog och friluftsliv.

Capio Hemma är en digital vårdtjänst som hjälper patienter med kronisk sjukdom till ett friare och friskare liv genom förbättrad tillgänglighet och en individanpassad proaktiv vård.