Capio
Capio

Planerade videobesök i Capio Go

Hos oss på Capio Go finns möjligheten boka in ett planerat videobesök med en av våra vårdgivare. Genom att använda BankID vid inloggning är detta en säker lösning för dig som patient. Mötet är krypterat och kommer inte att lagras på någon enhet.

Videomötet kan göras på din mobiltelefon, surfplatta eller PC, så länge enheten har en integrerad kamera. Du kan utföra mötet var du än är, förutsatt att du har bra nätverkstäckning. För att få ut mesta möjliga av ditt möte bör du befinna dig på ett lugnt ställe utan för mycket störande ljud. Vi rekommenderar att du använder hörlurar för bästa möjliga ljudkvalitet.

Inför videobesöket

 • Samma dag som ditt videobesök ska ske kommer du att få ett sms skickat till dig. Sms:et innehåller en länk till ditt videobesök.

 • Påbörja besöket genom att klicka på länken åtminstone 10 minuter innan besöket startar. Då har du gott om tid att uppge namn och mobilnummer, logga in med bank-ID samt testa kamera, ljud, mikrofon och nätverk. I plattformen kommer du att guidas genom hur du testar dessa.

 • När du har kontrollerat att din utrustning fungerar, meddelar du vårdgivaren att du är redo att inleda videosamtalet. Vänta med sidan uppe, om du byter flik eller app riskerar du att missa när vårdgivaren ringer upp.

 • Om du under samtalet byter flik/app eller får ett inkommande telefonsamtal kan du behöva ladda om sidan för att återansluta till videon. Testa gärna det om ljud eller bild slutar fungera och avvisa gärna icke akuta samtal.

 • Om du eller din vårdgivare har problem med att ansluta till videomötet, eller om samtalet avbryts, kommer vårdgivaren att ringa dig på det telefonnummer som du uppgivit när du klickade på länken.

Tips för ett så bra videobesök som möjligt

Det finns några saker som du kan göra för att förbättra kvalitén på besöket och därmed göra det så givande som möjligt.

 • Se till att du har bra nätverkstäckning och att du sitter i en lugn miljö där du kan prata privat.

 • Stäng av notiser på din dator eller mobil och sätt gärna den senare på ljudlöst eller “Stör ej”-läge.

 • Vi rekommenderar att hörlurar används för att säkerställa bästa möjliga ljudkvalitet.

 • Sitt gärna i ett väl upplyst rum och undvik allt för starkt ljus bakom dig. Helst ska ljuset komma framifrån. Detta förbättrar bildkvalitén och därmed kommunikationen med din behandlare.

 • Placera gärna kameran/enheten du använder rakt framför dig, om möjligt så den står stabilt och gärna utan att du behöver hålla i den. Försök gärna placera dig och kameran så att bilden visar dig från huvudet till en bit nedanför axlarna.

Ovanstående tips är inte alltid praktiskt genomförbara av olika anledningar och det har vi full förståelse för. Med andra ord, även om allt inte går att få till så kan videobesöket ändå bli av och vara givande, men försök gärna eftersträva det i så hög grad som möjligt.

Avbokning av videobesök

 • Om du önskar avboka ditt videobesök för iKBT-bedömning eller med någon av våra fysioterapeuter ber vi dig att kontakta oss antingen via mejl eller telefon. Vid avbokning senare än 24h innan besöket kan avgift komma att utgå.

Vänligen observera att videokontakt endast är aktuellt vid bokad tid. Det finns inte någon drop in-möjlighet för videobesöken.

Bästa hälsningar,

Capio Go-supporten
capiogo@capio.se

Telefon: 010-2023410