- Kontroll av medicinska parametrar som blodvärde, kolesterol, blodsocker, blodtryck, vikt, längd, bukhöjd
- Hörseltest
- Lungfunktionstest
- Analys av individens riskfaktorer för ohälsa (frågeformulär, webbaserat)
- Alkoholscreening
- Utvärdering av prov- och analysresultat
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Företagshälsovård
- Capio Företagshälsa Syd
Våra hälsokontroller - Capio Företagshälsa Syd
Våra hälsokontroller
Att satsa på hälsa på arbetsplatsen är en viktig komponent och det skapar förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Det leder till ökad produktivitet, säkerhet och stark konkurrenskraft. I en hälsoundersökning kartläggs de viktigaste faktorerna som har betydelse för hälsan.
-
Konditionen påverkar arbetsprestationen. I detta testet som utförs på cykel, är ett test som passar alla, där det är en beräkning av din syreupptagningsförmåga. Ditt värde jämförs med personer i samma åldersgrupp och redovisas på gruppnivå till företaget.
En hälsodeklaration vid nyanställning betyder trygghet både för den nyanställda och för arbetsgivaren, oavsett om den nytillsatta tjänsten uttryckligen kräver en hälsodeklaration eller ej.
Denna tjänst inkluderas en hälsokontroll
Tjänsten är avsedd för arbetsplatser där personl arbetar mycket med vibrerande verktyg av olika slag och avser att förebygga och förhindra att skador uppstår.
Arbetsgivaren kan få hjälp att fånga upp tidiga signaler på ohälsa samt råd kring hur kontakt med sjukskrivna ska skötas.
Vi kan också medverka vid rehabiliteringsutredningar och anpassning av arbetsplatsen. Vi hjälper till att utreda om en anställd drabbas av någon arbetsrelaterad sjukdom.
- Specialistkompetens som företagsläkare, ergonom och psykolog medverkar vid arbetsrelaterade sjukdomar
- Individuell rehabutredning och rehabplanering
- Medverkan vid arbetsanpassning t ex anpassningsgruppmöte
Vi arbetar idag tillsammans med Nämndemansgården i missbruksfrågor. Kontakta oss så berätta vi mer hur vi samarbetar och hur vi kan hjälpa er om det dyker upp problem med anställda som vill ha hjälp eller hjälp i företaget som helhet.
- Vi mäter rörlighet, styrka och kondition.
- Vi registrerar också BMI, midjemått och eventuella smärtor.
- Vi har ett samtal utifrån ett hälsofrämjande perspektiv och ger individuellt rådgivning.
I samband med besöket hos fysioterapeuten kommer du även att träffa en företagssköterska för mätning av blodtryck, kolesterol, blodvärde och blodsocker.
besöket.
Efter testet analyseras resultaten och du får feedback med förslag på åtgärder utifrån funktionsnivå.
Syftet är att med hjälp av ett standardiserat undersökningsprogram identifiera eventuella tecken på funktionsnedsättning i rörelseapparaten (muskler, senor, leder) hos den enskilde medarbetaren. I tid kunna förebygga ohälsa. Kunna identifiera problemområden för att kunna vidta åtgärder för att sänka ohälsotalen. Kunna följa utvecklingen på gruppnivå av utvecklingen av skador, besvär och effekten av åtgärder.
Arbetsgivaren får en sammanfattande rapport på gruppnivå utifrån en analys av resultaten från kartläggningen med konkreta förslag på åtgärder, kopplat till arbetssituationen.
Handintensivt arbete definieras som ihållande snabba handledsrörelser mot ledens ytterläge i kombination med kraft. Rörelserna kan alltså ha ett mindre rörelseomfång, och behöver inte ske ända ut till ledens ytterläge. Handledsrörelserna är snabba, ihållande och sker i kombination med kraft. Det finns ingen tydlig definition av rörelsehastigheten. Exempel på arbetsmoment som kan innebära handintensivt arbete är styckning, att filéa fisk, paketering, montering, städning med mera.
Handintensivt arbete kan påverka nerver, senor, leder och muskler i handled, armbåge, skuldra (axlar) eller nacke, och kan ge ihållande värk och domningar eller andra besvär.
Riskbedömning av handintensivt arbete ska ingå i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Den metod som används för att bedöma risk för belastningsbesvär bör ha bästa tillgängliga evidens, det vill säga vetenskapligt stöd.
Arbetsgivaren ska undersöka om arbetstagarna utför arbete som kan vara hälsofarligt eller onödigt tröttande på grund av handintensivt arbete och bedöma om belastningarna enskilt eller i kombination kan innebära risk för skador i rörelseorganen. Detta ska ske även om tiden som man utför arbetet är kortare än 4 timmar/arbetsdag.
Detta är en medicinsk kontroll av ergonomiska belastande arbeten för att tidigt identifiera besvär i övre extremiteterna samt uppfyller kraven på bland annat handintensivt arbete. Meba kan omfatta både övre extremitet och ländrygg.
Du ska anordna kontroller så att de genomförs senast 3 år efter att arbetet börjat och sedan vart 3 år. Om en arbetstagare upplever nya besvär, som skulle kunna bero på handintensivt arbete, ska en medicinsk kontroll anordnas och genomföras inom 1 månad.
Utförs på gruppnivå på minst 10 anställda. Efter testet sker en skriftlig rapport på gruppnivå med åtgärdsförslag.