Capios vision är att förbättra människors hälsa varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här. Idag och genom hela livet. För att lyfta våra medarbetare och allt det fantastiska arbete som sker i Capios lokaler varje dag, har vi instiftat Capio Awards –olika priser som delas ut till medarbetare som gjort särskilda insatser under året. Ett av priserna är Capios patientpris, ett pris där du som patient kan nominera din vårdgivare eller vårdenhet.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Företagshälsovård
Capio Företagshälsa Stenungsund
Capio Företagshälsa Stenungsund
Vi hjälper dig och ditt företag att skapa en god arbetsmiljö där du och dina medarbetare kan trivas och arbeta effektivt. Vi erbjuder även vaccination och hälsokontroller för privatpersoner.

Hur kan vi hjälpa dig?
Ring oss
Välkommen att ringa oss om du vill veta mer om vad Capio Företagshälsa kan erbjuda ditt företag eller dig som privatkund.
Vaccinationsmottagning
Vi erbjuder vaccination för både vuxna och barn, inklusive resevaccin inför din nästa resa. Se till att du och din familj är skyddade – boka din tid hos oss redan idag.
Aktuellt

Vårt erbjudande
Capio Företagshälsa är en samarbetspartner i arbetsmiljö- och hälsofrågor och levererar tjänster och utbildningar inom områdena hälsa – livsstil, arbetsmiljö och rehabilitering. Vi identifierar, analyserar och eliminerar orsakerna till ohälsan. Att arbeta hälsofrämjande och förebygga ohälsa på jobbet är något som alla vinner på. Ditt företag mår bra när de anställda mår bra. Låt oss hjälpa dig.
Arbetsmiljö
- Riskanalyser
- Medicinska kontroller
- Teknisk och ergonomisk konsultation
- Skydds- och hälsoronder
- Arbetsmiljöutbildning
- Organisatorisk och social arbetsmiljö
Hälsosam organisation - hälsosamt ledarskap
- Stöd till chefer och ledningsgrupper
- Processtöd i förändringsarbete
- Administrativt chefstöd inom ramen för sjuk- och friskanmälningstjänsten Tak Note.
Rehabilitering
- Stöd i rehabprocessen
- 1:a dags intyg
- Arbetsförmågebedömningar
- Underlag och statistik
- Samtalsstöd/KBT
- Stresshantering
Ett unikt koncept
Vi vill påstå att vi har något unikt att erbjuda — företagshälsovård anpassad efter era behov. I samarbete med våra vårdcentraler har vi också nära till kvalificerad medicinsk kunskap. Det gör att vi kan erbjuda snabb kontakt med specialister, både för akuta och mer långsiktiga behov. Vårdcentralen har drop-in-verksamhet varje dag och kan ta emot snabbt och effektivt akuta bekymmer. För medarbetare som är listade på Capios vårdcentraler betalas 100 kr i patientavgift vid läkarbesök av icke-arbetsrelaterade besvär. Icke listade betalar 300 kr/besök i den mån det finns möjlighet att ta emot icke-listade.
Till oss kan du komma om du inte vill eller kan vänta på en tid hos den vanliga vårdcentralen.
Det vi kan hjälpa dig med är:
- Hälsokontroller
- Vaccinationer
- Livsstilsfrågor
- Intyg så som friskhetsintyg, sjöfartsintyg, invaliditetsintyg och körkortsintyg
- Alkolås
- Ärenden till transportstyrelsen
- Vaccinationer
För mer information om priser vänligen kontakta oss.
Vi arbetar med stort engagemang samt en bred kompetens för att ni ska kunna optimera er arbetsmiljö. Capio Företagshälsa i Stenungsund är en personlig företagshälsa med god lokalkännedom. Vi anpassar det mesta i vårt tjänsteutbud till era behov och önskemål.
Våra tjänster
Oavsett om du är patient på vår vårdcentral eller Företagshälsovården så är du alltid välkommen att boka tid för vaccination på telefonnummer: 0303-37 37 90
Resevaccin
Vill ni vaccinera er inför en resa? Ring oss gärna först på 0303-37 37 90 för rådgivning och bokning.
Familjevaccinering
Är ni flera från samma familj som ska vaccinera er, ring då till oss på 0303-37 37 90.
Innan du bokar dig för en vaccinationstid, gå in på nedan länk och få råd kring vad det är för vaccin du behöver.
Läs mer i vaccinationsguiden här
Boka
- Under övrig kommentar på bokningssidan ange vart du ska resa, vilka vaccin du behöver samt hur länge du ska vara borta.
- Viktigt att du anger ditt telefonnummer på bokningssidan då du några dagar innan vaccinationen kommer att bli kontaktad av en sköterska för information om vaccinationen samt frågor kring din hälsa.
Vi vaccinerar inte mot Covid-19.
Vaccin & priser
- Bältros (Shingrix)2350
- Duengefeber (Qdenga)1 600
- Gula febern (endast intyg)600
- Gula febern (vaccin)650
- Hepatit A, barn t.o.m. 15 år425
- Hepatit A, vuxen530
- Hepatit B, barn t.o.m. 15 år390
- Hepatit B, vuxen390
- Hepatit A + hepatit B (Twinrix, vuxen)595
- Hepatit A + B (Twinrix, barn t.o.m. 15 år)480
- HPV (Gardasil 9)1 900
- Influensa320
- Japansk encefalit (Ixiaro)1 470
- Kolera (Dukoral/1 dos)580
- Kolera (Dukoral, 2 doser)1158
- Lunginflammation970
- Malaria, recept läkare850
- Malaria, recept läkare (i samband med andra vaccinationer)280
- Meningokocker ACYV850
- Meningokocker1590
- Mässlingen, påssjuka, röda hund (MRP)430
- Polio450
- Rabies1100
- RS-vaccin för gravida1890
- RS 60+2550
- Stelkramp, difteri, kikhosta (Boostrix utan polio)465
- Stelkramp, difteri, kikhosta, polio (Boostrix - polio)520
- TBE - Fästingburen hjärninflammation, barn under 16 år408
- TBE - Fästingburen hjärninflammation, från 16 år450
- Tyfoid460
- Vattkoppor880
- Eget vaccin250
Vi erbjuder insatser på både individ-, grupp- och organisationsnivå som chefshandledning, teamutveckling och kartläggning av organisatorisk- och social arbetsmiljö. Varför inte inleda med någon av våra intressanta föreläsningar kring exempelvis stresshantering eller arbetsplatsrelaterad psykisk ohälsa? Vi skräddarsyr utbildningar och tjänster tillsammans med kunden utifrån behov och ert utgångsläge.
Stödsamtal
Stödsamtal sker antingen hos Beteendevetare eller hos en leg. Psykolog.
Chefshandledning/coachning
Att arbeta som chef innebär att man dagligen ställs inför svåra utmaningar och beslut. Ibland kan det kännas ensamt och vara svårt att diskutera sin arbetssituation med någon inom företaget. Företagshälsan erbjuder chefshandledning/coachning, vilket innebär att man tillsammans med organisationskonsult får reflektera kring det egna ledarskapet, förhållningssätt till medarbetare, färdighetsutveckling och personliga utmaningar.
Grupp- och organisationsnivå
Samtliga insatser på grupp- och organisationsnivå inleds med ett möte mellan organisationskonsulten och uppdragsgivaren. Där man diskuterar bakgrund, syfte och målsättning med uppdraget.
Teamutveckling
Arbetslivet idag kräver att vi i allt större utsträckning behöver organisera oss i grupper och team för att tillsammans hantera svåra utmaningar och komplexa arbetsuppgifter. Att få till ett välfungerande och effektivt team är inte alltid enkelt. Kartläggningen mynnar ut i en skriftlig rapport som sedan följs upp av en workshop där utvecklingsområden, mål och åtgärder lyfts fram. Fortsatt teamutvecklingsarbete kan därefter ske internt eller med stöd från vår organisationskonsult.
Konflikthantering
Konflikter är vanligt förekommande på alla arbetsplatser och för det mesta löser de sig av sig själv. Men ibland kan man hamna i ett läge från vilket det är svårt att ta sig vidare. Det kan då vara klokt att ta in extern hjälp för att hantera konflikten. Olösta konflikter har en tendens att eskalera och sprida sig. Det utgör även en riskfaktor för medarbetarnas psykiska hälsa och påverkar trivsel och prestation.
Krishantering
En kris uppstår när vi råkar ut för en akut händelse som vi inte kan förstå och hantera utifrån tidigare kunskap och erfarenhet. Inom arbetslivet kan det exempelvis handla om dödsfall, hot- och våldssituationer eller arbetsplatsolyckor. I samband med en kris kan företagshälsan stödja chefen i att leda krishanteringen, ha avlastande samtal med personalgruppen och göra professionell bedömning om det finns individer som är i behov av vidare insatser.
Kartläggning av organisatorisk- och social arbetsmiljö
Kartläggning av de organisatorisk- och socialarbetsmiljön kan göras av olika anledningar. Det kan vara för att få nulägesbild av arbetsmiljön eller som grund för att rikta arbetsorganisatoriska insatser. Kartläggning kan även användas som ett mätinstrument i samband med en organisationsutveckling.
Beroende på syfte och mål med kartläggningen kan den ske genom intervjuer eller genom enkätundersökning med återkopplingsmöte.
Handledning
Handledning är ett stöd för en arbetsgrupp som kan ta sig olika uttryck beroende på arbetsgruppens behov. Det kan exempelvis handla om att utveckla samarbete och kommunikation i gruppen, stödja en grupp som inte mår bra eller att hjälpa gruppen att hantera en svår arbetsuppgift.
Många människor får besvär eller skadas på grund av felaktigt utformade arbetsplatser, men också till följd av dåliga kunskaper om hur man bör använda hjälpmedel och utföra sina arbetsuppgifter på ett ergonomiskt sätt. De flesta belastningsbesvär uppstår genom felaktiga arbetsställningar. Företagshälsovårdens ergonomiska kompetens kan då komma till nytta.
Vi kan hjälpa dig med:
- Ergonomirond dvs. kartläggning av enskild eller flera arbetsplatser ur ergonomisk synvinkel. Inklusive skriftlig rapport.
- Uppföljning vid arbetsträning eller igångsättning av arbete efter sjukskrivning
- Deltagande i arbetsmiljökommitté och arbetsmiljö rond
- Ergonomisk rådgivning till både individ och företag
- Arbetsförmågebedömning
- Företagsanpassad utbildning i belastningsergonomi
MEBA – test
Utförs på hela arbetsgrupper och är en medicinsk kontroll av ergonomiska belastande arbeten för att tidigt identifiera besvär och diagnoser i övre extremiteterna.
MEBA är en systematisk undersökningsmetod, utvecklad vid Arbets- och miljömedicin i Lund, med ett stort referensmaterial. Den kan användas återkommande för att på ett strukturerat sätt följa utvecklingen av besvär/diagnoser i övre extremiteterna och för att upptäcka skadliga arbetsmiljöer.
Grupper på minst 10 anställda. Efter testet sker en skriftlig rapport på gruppnivå och åtgärdsförslag till kunden.
Funktionsanalys – (ROM) Rörlighets och Muskelanalys samt Konditionstest
Med hjälp av ett standardiserat undersökningsprogram identifiera eventuella tecken på funktionsnedsättning i rörelseapparaten (muskler, senor, leder) hos den enskilde medarbetaren.
- I tid kunna förebygga ohälsa.
- Kunna identifiera problemområden för att kunna vidta åtgärder för att sänka ohälsotalen.
- Kunna följa utvecklingen på gruppnivå av utvecklingen av skador, besvär och effekten av åtgärder.
- Genomförande
Vi mäter individens rörlighet, styrka och kondition. Vi registrerar också BMI, midjemått och eventuella smärtor. Efter testet analyseras resultaten och individen får feedback med förslag på åtgärder utifrån funktionsnivå. Vi har ett samtal med individen utifrån ett hälsofrämjande perspektiv och ger individuellt rådgivning.
Arbetsgivaren får en sammanfattande rapport på gruppnivå utifrån en analys av resultaten från kartläggningen med konkreta förslag på åtgärder, kopplat till arbetssituation
Fysioterapeut/Sjukgymnast
Du som arbetsgivare har möjlighet att erbjuda din a anställda snabb tid till fysioterapeut/Sjukgymnast För bedömning och eventuell behandling.
Individuellt utformade skoinlägg
Hjälper företag att planera och genomföra hälsofrämjande satsningar på arbetsplatsen. När vi mår bra, har vi energi och ork att prestera på arbetet. Genom att satsa hälsofrämjande hjälper du dina anställda att ta ansvar för sin hälsa, genom ökade kunskaper och stöd i sin livsstilsförändring.
Hälsofrukost
Samtidigt som ni njuter av en god frukost, får ni veta mer om matens påverkan på vår hälsa och hur man med små förändringar kan stärka sin hälsa.
Från risk till frisk
En individbaserad tjänst. Förändringsprocessen startar med ett första hälsosamtal där medarbetaren tillsammans med Företagshälsan gör upp en målsättning utifrån en handlingsplan. Denna plan följs därefter regelbundet upp för att följa individens förändringsprocess. Uppföljningen består av ytterligare 3 eller efter överenskommelse fler hälsosamtal i motiverande anda. Uppföljningssamtalen pågår under 12 månader. Risk till Frisk avslutas med uppföljning av måluppfyllelse. Grundtanken är att medarbetaren själv skall följa handlingsplanen och utföra de aktiviteter/åtgärder som där överenskommits. Bra komplement till Hälsoprofilbedömningar.
Livsstilsprogram
När flera medarbetare önskar göra livsstilsförändringar är det positivt att få stöd i grupp. Då kan man utbyta erfarenheter och inspireras av varandra, samtidigt som man får kunskap och verktyg i samband med regelbundna tematräffar.
Inspirationsföreläsningar
Exempel på teman: Mål och motivation, Hälsokontot- uttag och insättningar genom din livsstil, Mat och hälsa, Motion.
Stor erfarenhet av att medverka vid ert svar till Arbetsmiljöverket i samband med myndighetens inspektioner.
Arbetsmiljömätningar med förslag till åtgärder och stöd vid genomförande. Buller, belysning, maskinsäkerhet, luftföroreningar, ventilation och vibrationer är exempel på vad företagshälsovården kan hjälpa till att kartlägga och bedöma. Analyskostnader och hyra av utrustning tillkommer vid vissa mätningar.
Stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). Vägledning vid utformning och revidering av företagets sätt att bedriva sitt arbetsmiljöarbete. Till exempel när det gäller att ta fram en arbetsmiljöpolicy, utarbeta rutiner för arbetsmiljöarbetet och genomföra riskbedömningar Medverkan vid om-, ny- eller tillbyggnation. Deltagande i arbetsmiljökommitté och arbetsmiljörond. Medverkan i samband med kvalitetssäkringsprojekt.
Efter offertöverenskommelse bedrivs utbildning inom varje del inom specialistområdet.
Om inområdet arbetsmiljö erbjuder vi flera utbildningar.
Syftet med hälso- och arbetsmiljöprofilbedömningen är att spåra och belysa eventuella brister/styrkor i arbetsmiljön (såväl fysiska som organisatoriska och sociala) samt i livsstil.
Att satsa på hälsa på arbetsplatsen är en viktig komponent och det skapar förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Det leder till ökad produktivitet, säkerhet och stark konkurrenskraft. I en hälsoundersökning kartläggs de viktigaste faktorerna som har betydelse för hälsan.
Kontroll av vissa viktiga medicinska parametrar som blodvärde, kolesterol, blodsocker, blodtryck, vikt, längd, bukhöjd.
Samt analys av individens riskfaktorer för ohälsa (frågeformulär, webbaserat), alkoholscreening och konditionstest.
Tilläggstjänster:
- EKG
- Spirometri
- Hörsel
- PSA
- Rapport samt rapportredovisning hos kund.
Hälsoundersökningen sammanställs och redovisas på företaget muntligt eller skriftligt. OBS! Vissa delar utgår p.g.a. sekretess om antalet är under 15st.
Många företag har idag som rutin att vid nyanställning göra en hälsodeklaration med drogtest och alkoholmarkörer. Nyanställningsundersökningen anpassas efter era behov och arbetsmiljörisker.
- Kontroll av vissa viktiga medicinska parametrar såsom blodvärde, kolesterol, blodsocker, blodtryck, vikt, längd, bukhöjd.
- Hörseltest
- Lungfunktionstest
- Drogtest och alkoholprover
Liten Hälsokontroll
I lilla hälsoundersökningen träffar den anställde vår företagssjuksköterska. Sjuksköterskan går då igenom ifyllt hälsoformulär och värderar resultaten av nedanstående provtagning tillsammans med den anställde. I samtalet skall levnadsvanor också diskuteras enklare råd kring kost och motion ges.
I samband med bokning av hälsoundersökning väljer arbetsgivaren om vi på Företagshälsan ska följa upp eventuella avvikande provsvar eller om vi ska boka tid för uppföljning på vårdcentralen.
I lilla hälsoundersökningen ingår:
- Hälsoformulär (arbetsmiljöfrågor)
- Längd och vikt
- BMI
- Midjemått
- Blodsocker
- Totalkolesterol
- Blodtryck
Arbetstagaren som varit på kontrollen får, om vederbörande vill, en skriftlig rapport av oss, vilket redogör för labbvärden.
Stor hälsokontroll
Denna hälsoundersökning är fördelad på två besök. Först provtagning hos företagssjuksköterska och cirka en vecka senare besök hos läkare för uppföljning av den anställdes värden och en allmän läkarundersökning.
I stora hälsoundersökningen ingår:
- Levervärden
- Njurvärden
- Elektrolyter
- Blodfetter
- Sköldkörtelvärde
- Blodbild
- Blodsocker
- Blodtryck
- Puls
- EKG
- Vikt
- Längd
- Midjemått
- BMI
- SR sänkan, inflammations-/infektionsmarkörer
- Liten lungfunktionsmätning (med COPd-6)
Läkarundersökningen
Allmän fysisk undersökning samt genomgång av provsvar och testresultat.
Tillägg
PSA-prov
Vid önskemål kan PSA-prov tas för att upptäcka tidig prostatacancer. Tillhandahålls som tilläggstjänst.
Företagshälsovården kan medverka vid rehabiliteringsutredningar och anpassning av arbetsplatsen samt om en anställd drabbas av någon arbetsrelaterad sjukdom.
- Specialistkompetens som företagsläkare, rehabkoordinator, ergonom och psykolog medverkar vid arbetsrelaterade sjukdomar.
- Individuell rehabutredning
- Medverkan vid arbetsanpassning
Kartläggningssamtal
Kartläggningssamtal handlar om att klarlägga orsak till ohälsa hos medarbetaren och därav bistår företagshälsan med förslag på förebyggande insatser.
1:a dags intyg
Uppdraget utförs efter begäran från dig som arbetsgivare. Vi bokar ett möte där vi tillsammans med er går igenom problemet som uppstått och skriver en handlingsplan, samt gör en medicinsk utredning om det blir aktuellt, tillsammans med företagsläkaren utifrån dessa uppgifter.
Kontakta oss för mer information.
Arbetsförmågebedömning
Arbetsförmågebedömning handlar om att bedöma en medarbetares arbetsförmåga i de fall då den är oklar.
Syftet är att förse arbetsgivaren med ett underlag som gör det möjligt att fatta beslut om vilken åtgärd som är mest lämplig. Arbetsförmågebedömning bidrar till att en medarbetare kan komma tillbaka till sitt arbete så snart som möjligt eller att sjukskrivning förhindras. Målgruppen för tjänsten är medarbetare med förändrad eller nedsatt arbetsförmåga pga. sjukdom eller skada. Tjänsten kommer ifråga när det finns ett behov för såväl den enskilde medarbetaren som arbetsgivaren, att snabbt få en samlad bedömning av arbetsförmågan.
Innefattas av Telefonrådgivning och professionell bedömning av sjuksköterska med hög tillgänglighet dygnet runt. Tjänsten anses vara kostnadseffektivt för både företaget och medarbetaren. Du får tillgång till tydlig statistik, bra överblick och en grundläggande analys. Tidiga signaler fångas upp och effekten blir en minskad sjukfrånvaro.
Kommande utbildningar
Just nu har vi tyvärr inga kommande utbildningar planerade.
Organisatorisk och social arbetsmiljö
- Vi är varandras arbetsmiljö
- Information om den organisatoriska och sociala arbetsmiljöns betydelse för personalens välmående och produktivitet
- Arbete och övningar kring kommunikation, jargong och beteende
- Arbete och övningar kring normer i grupper
- Träning i feedback
Ergonomiutbildningar
Samtliga moment kommer att anpassas utifrån inventeringen på arbetsplatsen och arbetsgivarens fysiska arbetsmiljörisker.
- Inventering av aktuella ergonomiska risker i verksamheten.
- Genomgång av led- och muskelkunskap
- Arbetsplatsens arbetsställningar, arbetsrörelser, lyft, ensidigt upprepat arbete och skjuta/dra-arbete.
- Stresskunskap – stress som försvårande faktor vid fysiska belastningar
- Livsstilens betydelse för att klara fysiskt arbete
Krishantering
- Vad är en kris?
- Hur människor i kris reagerar. Tidiga och sena reaktioner.
- Hur man kan bemöta en person i kris?
- Vilka råd man kan ge till krisdrabbade?
- Hur man följer upp och bedömer vilka drabbade som är i behov av ytterligare insatser.
- Kort om ledarskap i krissituationer.
- Övning/diskussion om hur man praktiskt stöttar en krisdrabbad
HLR - hjärt-lungräddning
Utbildningstillfällena innehåller både teori och praktisk träning. Målet med HLR-utbildningen är bland annat:
- Lära sig identifiera ett hjärtstopp.
- Utföra HLR med god kvalitet.
- Lägga en medvetslös person i stabilt sidoläge.
- Känna sig motiverad att vid ett hjärtstopp starta HLR.
Levnadsvanor och hälsa
Vi kan erbjuda föreläsningar och utbildningar samt skräddarsy det som är relevant för just din arbetsplats. Exempel på utbildningar som är kopplat till levnadsvanor är:
- Sömn, sömnskola
- Fysisk aktivitet
- Kost
- Vad bör man tänka på vid skiftarbete?
Du som arbetsgivare kan få hjälp med att utforma policys och handlingsprogram mot missbruk, kontakta oss för mer information.
Medicinska kontroller i arbetslivet
Capio Företagshälsovård utför samtliga medicinska kontroller enligt AFS (2019:3) nedan följer några av dem.
- Tjänstbarhetsintyg- vid arbete där det förekommer klättring med stora nivåskillnader,(kostnad för arbetsprov med EKG tillkommer)
- Tjänstbarhetsintyg- vid arbete med bly & kadmium (analyskostnader tillkommer)
- Tjänstbarhetsintyg- vid arbete med asbest, kvarts och oorganiska fibrer.
- Tjänstbarhetsintyg- vid arbete med joniserande strålning.
- Tjänstbarhetsintyg- arbete med allergiframkallande kemiska produkter
Körkortsintyg
Pris enligt prislista
Medicinskt certifikat vid utlandstjänstgöring
Pris enligt prislista
Invaliditetsintyg
Pris enligt prislista
Under samma tak
Praktisk information
I vår kommunikationsportal får du allt samlat på ett ställe och har möjlighet att följa upp ärenden, få statistik och mycket annat när ni själva önskar att få detta.
Nummer till växel:
0303-37 37 90
Telefontid företagskund:
Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefontid privatkund:
Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Välkommen att maila oss om du vill veta mer om vad Capio Företagshälsa kan erbjuda ditt företag eller dig som privatkund.
Adress
Strandvägen 23 A, 444 31, Stenungsund
Öppettider
Måndag kl. 8.00-16.30
Tisdag kl. 8.00-16.30
Onsdag kl. 8.00-16.30
Torsdag kl. 8.00-16.30
Fredag kl. 8.00-16.30
Avvikande öppettider
Röda dagar är företagshälsovården stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.