Capio
Capio
Capio
Bo Andersén ögonundersökning

Det här kan vi hjälpa dig med

Inom Capio Ögon har vi lång erfarenhet av ögonsjukdomar och ögonoperationer. Vi har funnits i mer än 35 år och utfört över 500.000 ögonoperationer, varje år ökar siffran med nästan 30.000 operationer. Här kan du läsa mer om vårt utbud och vad vi kan hjälpa dig med.

Vi arbetar på uppdrag av ett flertal regioner med såväl gråstarroperationer som ögonmottagning. När du kommer till oss som regionspatient betalar du samma patientavgift som för annan offentlig sjukvård – och självklart gäller högkostnadskort. Vi välkomnar självklart även privatbetalande patienter och försäkringskunder. 

Synfelsbehandlingar 

För dig som vill slippa glasögon och linser eller lider av ålderssynthet är både ögonlaser och linsbytesoperationer vanliga och trygga alternativ. I stort sett alla synfel behandlas, antingen med en linsbytesoperation eller med ögonlaser. Majoriteten av de som behandlats är väldigt nöjda och upplever en bättre vardag än innan behandlingen. 

Både linsbytesoperationer eller behandlingar med ögonlaser går snabbt, är smärtfria och har relativt korta läkningstider. För att få reda på om just dina ögon passar för en synfelsoperation görs en förundersökning där du träffar en specialutbildad optiker som undersöker dina ögon och informerar om lämplig behandlingsmetod och svarar på dina frågor. 

Boka tid för bedömning

Gråstarroperationer 

Vid en gråstarroperation byts ögats lins ut mot en konstgjord lins och patienten får tillbaka ett klart seende. Gråstarroperationen är ett enkelt standardingrepp som genomförs under ett par timmars besök, där själva operationen endast tar ca 10 minuter. Återhämtningstiden efter en gråstarrsoperation är kort. Capio Ögon utför idag ca 20 procent av alla Sveriges gråstarroperationer. 

Läs mer om grå starr

Ögonmottagning 

Inom Capio Ögon kan vi hjälpa dig med de flesta typer av ögonsjukdomar och ögonproblem. Vänd dig till någon av våra kliniker för att ta reda på hur du blir patient hos oss

Hitta din mottagning