Capio
Capio

Jonathan Brandt, specialistläkare på Capio Specialistvård Motala

“Här finns stor möjlighet att påverka hur man jobbar”

Vill du göra skillnad?

Vi söker nu en Ortopedspecialist med fokus på höft- och knäproteskirurgi eller fotkirurgi. Arbeta tillsammans med vårt kompetenta ortopedteam.

Berätta lite om dig själv och din roll?

Jag är specialistläkare i ortopedi på Capio Specialistvård Motala Ortopedi. Jag har jobbat som specialist i ett år men började på kliniken redan 2016, då som ST-läkare. Förutom att jobba kliniskt är jag även doktorand vid Linköpings Universitet.

Varför har du valt att jobba på Capio Specialistvård Motala Ortopedi?

Det började nog redan under studietiden när jag som kandidat upplevde ett fantastiskt trevligt och välkomnande klimat på ortopeden i Motala, med goa kollegor som ville lära ut och dela med sig av sin kunskap. Alla var välkomna. Det passade mig väldigt bra! Motala är ett litet och trevligt sjukhus där alla känner alla varför jag valde att göra min AT här och senare även ST. 

När jag sedan valde min specialitet – ortopedi – så blev det naturligt att söka mig hit igen. Jag tycker om bredden i mitt yrke, och när du jobbar på ett mindre sjukhus blir det även en bred mix av patienter. Här får jag göra det jag är utbildad att göra, och kan jobba på ett effektivt och smart sätt. Vi värnar om varandra och om patienterna.

Vilka möjligheter till utveckling får du?

Dels har jag min forskning, och det är fantastiskt fint av Capio som har en forskningsfond man kan ta del av. Det är väldigt givande. Dels finns det ett uttalat intresse och behov av fortsatt kompetensutveckling, exempelvis genom kurser och utbildningar. Sedan får man också vara en del av andra professioners utveckling inom kliniken, exempelvis med föreläsningar för avdelningspersonalen.

Finns det något mer du vill lyfta lite extra?

Kollegialiteten och kulturen! Vi lyfter varandra, lär av varandra och jobbar för att göra saker så smart och bra som möjligt – alltid med patienten i fokus. Här finns stor möjlighet att påverka hur man jobbar. Vi har korta beslutsvägar och ett klimat som tillåter förbättringsarbeten.

Vill du göra skillnad?

Vi söker nu en Ortopedspecialist med fokus på höft- och knäproteskirurgi eller fotkirurgi. Arbeta tillsammans med vårt kompetenta ortopedteam.