Capio
Capio
Capio
mobiltelefon

​Capio tecknar avtal med Freja eID

26 mars 2021

Capio Sverige AB har tecknat avtal med Freja eID Group AB (publ). Capio som är Nordens största privata vårdgivare avser att använda e-legitimationen Freja eID för att erbjuda sina kunder och patienter åtkomst till Capios mobila och webbaserade tjänster.

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. I enbart Sverige har Capio drygt 900 000 listade patienter och erbjuder både fysisk och digital vård. Capios avtal med Freja eID AB innebär att Capios kunder och patienter kan identifiera sig med Freja eID för att komma åt Capios mobila och webbaserade tjänster.

”För oss på Capio är valfrihet och maximal tillgänglighet viktiga ledord. Att kunna erbjuda våra patienter möjlighet att även identifiera sig med Freja eID för att kunna komma åt våra digitala tjänster är ett viktigt steg i vår utveckling. Inför stundande covid-19 vaccinationsprogram kommer vi på Capio att göra vårt yttersta tillsammans med alla regioner där vi finns, för att få ett slut på den pågående pandemin. I det sammanhanget är det avgörande att vi öppnar upp så många vägar som möjligt för alla människor att kunna komma i kontakt med oss,” säger Daniel Olsson, CIO Capio Sverige AB.”

Freja eID Group utvecklar produkter och tjänster för digital identifiering med fokus på den internationellt skalbara e-legitimationen Freja eID.

”Pandemin har satt strålkastarljuset på hur viktigt det är att digitalisera vården för att klara ett ökat vårdbehov. När den här pandemin förhoppningsvis lägger sig har vi därmed höjt den digitala vårdkapaciteten rejält i Sverige och Freja har etablerats som en självklar del i den digitala vårdkedjan,” säger Johan Henrikson, vd Freja eID Group.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Olsson, CIO Capio Sverige AB

Mobil: +46 706 22 72 21

E-post: daniel.olsson@capio.com


Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB

Mobil: +46 733 45 89 02

E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

Om Freja eID Group

Freja eID Group AB (publ) utvecklar produkter och tjänster för digital identifiering. Verksamheten består av den internationellt skalbara e-legitimationen Freja eID samt säkra fulfilmenttjänster. Företaget har kontor i Sverige och Serbien. Freja eID Group är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Erik Penser Bank AB är Freja eID Groups Certified Adviser, för kontakt med dem ring 08-463 83 00 eller skicka e-post till certifiedadviser@penser.se. För ytterligare information: www.frejaeid.com – https://frejaeid.com/finansiell-info/

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman