Capio
Capio
Capio
fot lindas

Capio Ortopediska Huset vinner upphandling inom avancerad fotkirurgi

16 juni 2021

Capio Ortopediska Huset är Stockholms ledande klinik gällande avancerad fotkirurgi. Sedan 2017 har Capio Ortopediska Huset haft ett avtal med Region Stockholm som innebär ensamrätt att utföra avancerade fotoperationer. Capio Ortopediska Huset har nu vunnit en ny upphandling med Region Stockholm.

Capio Ortopediska Huset är Stockholms ledande klinik gällande avancerad fotkirurgi. Sedan 2017 har Capio Ortopediska Huset haft ett avtal med Region Stockholm som innebär ensamrätt att utföra avancerade fotoperationer. Capio Ortopediska Huset har nu vunnit en ny upphandling med Region Stockholm.

Capio Ortopediska Huset har byggt upp en välrenommerad verksamhet som gör kliniken ledande i Stockholm för alla former av fotkirurgi. Årligen görs ca 1000 fotoperationer på kliniken, tex Hallux valgus, hammartå, plattfothetsoperation, steloperation av fotled eller fotledsprotes. Avancerade fotoperationer kräver ett väl inarbetat team med läkare, sköterskor och gipstekniker. Capio Ortopediska Huset har sedan 2017 haft ett avtal med Region Stockholm som innebär ensamrätt att utföra avancerade fotoperationer som till exempel plattfotsoperationer och fotledsproteser. En ny upphandling av detta uppdrag har gjorts under våren och Capio Ortopediska Huset lämnade in det vinnande anbudet som tryggar avtalet till 2028 och beräknas omsätta 8 miljoner kronor per år.

”Vi är mycket stolta över förtroendet att få ta hand om denna viktiga patientgrupp som ofta har ett stort lidande. Avtalet ger kliniken en möjlighet att fortsätta bygget av Stockholms ledande fotkirurgiska klinik med högsta tänkbara ambitionsnivå” säger Martin Thorsell, VD och verksamhetschef, Capio Ortopediska Huset.

Capio Ortopediska Huset är en av Stockholms största privata ortopediska enheter med avtal med Region Stockholm. Kliniken tar emot patienter från hela landet och är specialinriktade på fotkirurgi, höft- och knäproteskirurgi och artroskopisk kirurgi. Kliniken förfogar över 4 fyra moderna operationssalar och en vårdavdelning med 19 vårdplatser.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman