Capio
Capio
Capio
ögonläkare opererar

Nu öppnar Capio Ögons klinik i Linköping

29 september 2021

Den 1 oktober öppnar Capio Ögon den nya ögonkliniken i centrala Linköping. Genom auktorisation av Region Östergötland för fritt vårdval inom specialiserad ögonsjukvård.

Kliniken är belägen på Nygatan 22 i centrala Linköping. På mottagningen kommer man att erbjuda:

  • Allmän ögonmottagning
  • Diabetesscreening
  • Gråstarroperationer

Den 1 oktober öppnar kliniken och patienter kan då börja boka tid. Den 18 oktober planeras de första patienterna att kunna tas omhand.

Catharina Palmcrantz, Verksamhetschef för den nya kliniken i Linköping, har jobbat nästan dygnet runt de senaste veckorna för att få allt klart inför öppningen.

-Det här känns väldigt roligt, säger Catharina Palmcrantz. Köerna till ögonsjukvård är långa i Östergötland, så det gynnar verkligen patienterna att Regionen satsar på fritt vårdval för ögon, förklarar Catharina Palmcrantz.

Capio Ögon som funnits sedan 1986 har stor erfarenhet av att driva ögonsjukvård och har avtal med ett flertal regioner sedan 1988.

Capio Ögon är det gemensamma varumärket för Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik, Capio Scanloc Ögon och Capio Stockholms Ögonklinik. Inom Capio Ögon utförs ca 25% av alla Sveriges gråstarroperationer. Förutom det har bolagen ögonmottagningar för allmänna ögonsjukdomar samt opererar synfel.

För ytterligare information kontakta:
Catharina Palmcrantz Verksamhetschef, catharina.palmcrantz@capio.se, tel 0709-56 54 32

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman