Capio
Capio
Capio
bebis

Förlossningskliniken BB S:t Göran öppnar 2023

1 mars 2022

Behovet av fler förlossningskliniker är stort. Nästa år öppnar Capio S:t Görans Sjukhus sin egen förlossningsklinik - BB S:t Göran. Förlossningskliniken kommer erbjuda specialistmödravård, förlossning, eftervård samt okomplicerad neonatalvård.

I december 2021 beslutade Hälso- och Sjukvårdsnämnden i Region Stockholm att under 2023 starta en förlossningsklinik på Capio S:t Görans Sjukhus. Kliniken kommer stegvis att öka i kapacitet till 4000 förlossningar per år när den är i full drift.

– Fler förlossningskliniker behövs och därför är vi så glada och stolta över att snart kunna öppna BB S:t Göran. Vår vision är att erbjuda högsta kvalitet och bäst tillgänglighet utifrån mammans och barnets behov, säger Peter Holm, VD på Capio S:t Görans Sjukhus.

BB S:t Göran kommer att erbjuda:

  • Specialistmödravård
  • Förlossningar från vecka 37
  • Eftervårdsplatser
  • Okomplicerad neonatalvård
  • Teamvård med läkare, barnmorska, barnsjuksköterska och undersköterska

– Vårt mål är att ha trygga, välinformerade föräldrar på kliniken, att bygga starka vårdkedjor och ha digitala verktyg som ger mamma och barn ett gott stöd under hela resan, säger Minna Lönnstedt, projektägare av BB S:t Göran.

Tillsammans med Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholm, experter inom området och övrig berörd verksamhet är arbetet med att starta BB S:t Göran i full gång. Första steget i processen är rekrytering och att bygga ledningsgruppen för förlossningskliniken, två annonser finns redan ute där BB S:t Göran söker en verksamhetschef och en vårdenhetschef.

Rekryteringsfilm med projektägarna

Se rekryteringsfilmen med Minna Lönnstedt och Victor Triantafyllidis, som är projektägare av BB S:t Göran. Här berättar de kort om verksamheten och vilka tjänster som går att söka.

 

Nu startar vi rekryteringen för BB Capio S:t Göran

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman