Capio
Capio
Capio
På bilden ser vi ett av företagen i årets kohort: Hato Medical från Danmark

Ramsay Santé/Capio introducerar sin Europeiska inkubator för Startups med fokus på prevention i Norden

17 mars 2022

Prevent2Care Lab, en inkubator med fokus på förebyggande hälso- och sjukvård som finansieras av stiftelsen Ramsay Santé Foundation introduceras i Norden. Det är Ramsay Santé Innovation & Partnership Hub som i samarbete med stiftelsens partner INCO Incubators under nio månader ska coacha och stötta 4 nystartade företag i denna första kohort.

Av cirka 30 startups i Europa har fyra nystartade företag från Sverige och Danmark valts ut. Under nio månader kommer företagen få coachning och stöttning av INCO Incubators och Ramsay Santés/Capios Innovationshub för att utveckla sin affär och genomföra tester i mindre skala som sedan kan skalas upp. Målet är att nästa år kunna ta in ännu fler startups.

De fyra nystartade företagen är:

  • Ovulai, ett nystartat företag som har utvecklat en applikation för förbättrad kvinnohälsa, första tillämpningen hjälper kvinnor med polycysistiska ovarier
  • Medbeat, är en tillverkare av en medicinteknisk produkt som utför icke-invasiv hjärtövervakning för att kunna förutspå hjärtarytmier, som till exempel förmaksflimmer
  • Hato Medical, ett nystartat företag grundat av en ambulanssjuksköterska, som omvandlar data från traditionellt EKG till mer lättförståeliga, anatomiska 3D-visualiseringar i realtid
  • VoiceDiagnostics, som har utvecklat en digital lösning som kan identifiera förändringar i rösten och bistå med preventiv röstträning

Ramsay Santé Foundation, som lanserade programmet Prevent2Care Lab redan 2018, strävar efter engagemang och vill sätta innovation i centrum för hälsoförebyggande vård.

– Nytt för i år är att företag i Norden deltar i programmet. Vi vet att den förebyggande vården är i fokus inom hälso- och sjukvården, särskilt i Sverige, säger Pascal Roché, vd för Ramsay Santé.

Pandemin har fått oss att inse att vår hälsa är en av våra viktigaste tillgångar. För att alla ska kunna leva längre och bättre behöver vi effektivisera vårt hälso- och sjukvårdssystem. Här spelar innovation en nyckelroll.

– De nystartade företag och föreningar vars tillväxt vi har valt att stödja 2022 har utvecklat innovativa och mycket lovande lösningar, band annat inom screening, främja tidig diagnos eller arbete för att göra hälsoförebyggande kultur tillgänglig för alla, säger Nicolas Hazard, grundare av INCO Incubators.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman