Capio
Capio
Capio
barn med sin mamma

Capio och Alva Barnklinik går samman

29 april 2022

Capio Närsjukvård har slutit avtal om att förvärva 100% av aktierna i Alva Barnklinik. Anders Nilsson, barnläkare och ägare till Alva Barnklinik, har valt Capio som långsiktig förvaltare av sitt företag Alva Barnklinik.

Alva Barnklinik är ett mycket välrenommerat företag, som bedriver mottagningar inom barnmedicin och barnpsykologi vid tre mottagningar i Stockholm - Södermalm, Hagastaden och Sickla. Därtill en BVC.

– Efter att grundligt ha tänkt igenom frågan kom jag fram till att Capio, som genom gott track record och inte minst är stiftelseägt, är det bästa alternativet. Därför förhandlade jag bara med dem, och vi har nu en uppgörelse, att Capio köper Alva Barnklinik och övertar ägarskapet, säger Anders Nilsson, Alva Barnkliniks grundare.

Med hög kompetens inom barnmedicin, kvalificerade barnläkare och barnsjuksköterskor är Alva ett av de ledande företagen inom Vårdval Stockholm. På motsvarande nivå drivs psykologmottagningar för utredning och behandling av ADHD och de största enheterna för stöd vid psykisk ohälsa inom avtalsområdet.

– För Capio kommer Alva Barnklinik att kunna bidra med stark kompetens inom Barn- och ungdomsmedicin och på ett fint sätt komplettera våra barnmorskemottagningar, barnavårdscentraler och vårdcentraler men även möjliggöra utökade vårdkedjor, säger Fredrik Gunmalm, VD för Capio Närsjukvård.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman