Capio
Capio
Capio
Capio vårdcentral Sjöbo tar emot pris från Region Skåne i form av ett hedersomnämnande.

Capios vårdcentral i Sjöbo har gjort störst förbättring i Skåne

14 april 2022

Capio Vårdcentral Sjöbo är den vårdcentral i Skåne som gjort störst förbättring i den nationella patientenkäten, från 2020 till 2021-års resultat. Förra veckan fick vårdcentralen ta emot pris från Region Skåne i form av ett hedersomnämnande.

Capio Vårdcentral Sjöbo har förbättrats mest under 2021 enligt nationella patientenkäten, där patienterna själva får dela med sig av sina upplevelser från sin vårdcentral. Nyanställda fasta läkare och patientkontakten är två förklaringar till det höga resultatet.

– För oss är det allra viktigaste att patienterna känner igen och känner sig bekväma med personalen de har kontakt med. Nu när vi har två fasta läkare känner patienterna sig tryggare, säger Carina Fritzell, verksamhetschef på Capio Vårdcentral Sjöbo.

I den förra mätningen hamnade vårdcentralen på plats 130. Nu är de nionde bäst i Skåne. För de anställda på Capio Vårdcentral Sjöbo är gemenskapen viktigt, både inom organisationen och med resten av orten.

– Vår stora styrka är att folk som kommer hit känner igen oss, att vi känner igen varandra och att vi kan hjälpas åt. Vi behöver inte vara störst, men vi ska vara bäst, säger verksamhetschef Carina Fritzell.

Målet till nästa år är självklart att vara allra bäst i Skåne. Det arbetar vi för redan nu, avslutar Carina Fritzell, verksamhetschef på Capio Vårdcentral Sjöbo.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman