Capio
Capio
Capio
Medarbetare på Capio Höganäs

Skånes bästa vårdcentral – Capio Höganäs

8 april 2022

Varje år delar Region Skåne ut priset Skånes bästa vårdcentral. I år var två av Capios vårdcentraler nominerade, Capio Olympia i Helsingborg och Capio Höganäs. Priset gick till vårdcentralen i Höganäs för deras toppresultat i Nationella patientenkäten där patienternas upplevelser av respekt, bemötande och kontinuitet är särskilt utmärkande.

– För oss är det allra viktigaste att patienten blir sedd. Vi är stolta och glada över att våra patienter uppskattar den tillgänglighet, kompetens, kvalitet och bemötande som vi erbjuder på vår vårdcentral, säger verksamhetschef Camilla Lorentzon, som igår fick ta emot priset för Skånes bästa vårdcentral.

Capio Vårdcentral Höganäs har bara varit i gång sedan 2019 men har sedan dess vuxit snabbt. I januari i år fanns 2200 patienter listade på vårdcentralen de ger sin vårdcentral höga betyg i den nationella patientenkäten. Capio Höganäs fick 89, 6 poäng av 100 möjliga i årets patientenkät. Hemligheten tror verksamhetschef Camilla Lorentzon är service och bemötande.

– Vi har gjort en omfattande resa på kort tid. Vi jobbar jättemycket med service och bemötande, men också med tillgänglighet och kontinuitet, säger Camilla Lorentzon.

Region Skånes motivering till priset:

”Årets vinnare är en vårdcentral med toppresultat i Nationella patientenkäten där helhetsintryck och patientens upplevelse av respekt och bemötande och kontinuitet och koordinering sticker ut som särskilt positiva. Dessutom har 99 procent av de listade patienterna en namngiven fast läkarkontakt. Goda resultat bland kvalitetsindikatorer för vårdcentraler i Hälsoval Skåne utmärker även den vinnande vårdcentralen. Sammantaget tyder detta på ett arbetssätt med stort fokus på kvalitet och patientnöjdhet ur ett brett perspektiv”

Utmärkelsen ger Capio Vårdcentral Höganäs en prissumma på 60 000 kr och ett glasäpple designat av Hanne Dreutler. Priset delades ut av hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Gilbert Tribo (L) som gratulerar vårdcentralen.

– Jag vill rikta ett stort grattis till Capio Vårdcentral i Höganäs till årets utmärkelse. Våra vårdcentraler gör varje dag en stor skillnad för de skånska patienterna och det är jag väldigt stolt över, primärvården är ett viktigt nav i den skånska hälso- och sjukvården. Samtidigt vill jag passa på att rikta ett stort grattis till de andra nominerade till en välförtjänt pallplats och ser fram emot att följa deras arbete för en ännu bättre primärvård, säger Gilbert Tribo (L).

Hedersomnämnande för största förbättring

Förutom Capio Vårdcentral Höganäs var även vårdcentralen i Knislinge, Capio Vårdcentral Olympia i Helsingborg och Hälsomedicinskt Center i Hjärup nominerade till utmärkelsen. Dessutom delades det ut ett förbättringspris i form av ett hedersomnämnande. Vinnaren av detta är den vårdcentral som gjort störst förbättring i nationella patientenkäten från ett år till ett annat, i detta fall från 2020 till 2021 års resultat. Vinnaren av årets hedersomnämnande blev Capio Vårdcentral Sjöbo.

Skånes bästa vårdcentraler 2022 

  • Capio Vårdcentral Höganäs
  • Vårdcentralen Knislinge
  • Capio Vårdcentral Helsingborg Olympia & Hälsomedicinskt Center i Hjärup
  • Kristianstadkliniken
  • Båstad-Bjäre Läkarpraktik
  • Kry Vårdcentral Laurentii
  • Brahehälsan Eslöv & Vårdcentralen Sösdala
  • Capio Vårdcentral Bunkeflo-Hyllie

– Capio-kulturen för mig innebär att teamet runt patienten är viktigast. Då kommer service, bemötande, tillgänglighet och kvalitet automatiskt. Det är så vi alltid har jobbat här och vi ser att det verkligen fungerar, avslutar Camilla Lorentzon, verksamhetschef på Capio Höganäs – Skånes bästa vårdcentral.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman