Capio
Capio
Capio
Öga

Capio Ögon öppnar ny klinik i Helsingborg

30 augusti 2022

Till hösten kommer Capio Ögon öppna en ny klink i nyrenoverade lokaler på Kungsgatan i centrala Helsingborg. Kliniken kommer erbjuda ögonsjukvård via avtal med Region Skåne för ögonsjukdomar och gråstarr. 1 november planeras öppningen.

– Det här känns väldigt roligt, efterfrågan på ögonsjukvård är stor i Skåne, så det gynnar verkligen patienterna att fler kliniker kan hjälpa till att ta emot patienter, säger Ingela Nilsson, regionchef för Capio Ögon.

Initialt kommer den nya kliniken erbjuda allmän ögonmottagning och gråstarroperationer genom avtal med Region Skåne. Capio Ögon har sedan tidigare verksamhet i Malmö och Lund. Genom det fria vårdvalet erbjuds patienter inom Region Skåne även möjlighet till så kallad medfinansiering av premiumlinser i samband med gråstarroperation, för att kunna minska behovet av glasögon.

Planeras öppna 1 november

Ingela Nilsson som är regionchef för Capio Ögon Skåne, jobbar för fullt för att få projektet med ombyggnation av lokalerna i hamn för att kunna öppna enligt plan. Fram till idag har det varit helt annan typ av verksamhet i de blivande lokalerna, så det är en rejäl satsning på ombyggnation som görs. Om tidplanen håller är öppning planerad till 1 november.

Capio Ögon som funnits sedan 1986 har stor erfarenhet av att driva ögonsjukvård och har avtal med ett flertal regioner sedan 1988. Capio Ögon är det gemensamma varumärket för Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik, Capio Scanloc Ögon och Capio Stockholms Ögonklinik. Tillsammans utför vi ca 25% av alla Sveriges gråstarroperationer. Förutom det har bolagen ögonmottagningar för allmänna ögonsjukdomar samt opererar synfel.

Följ Capio i sociala medier