Capio
Capio
Verksamhetschef Orust, Johan Ellegård

Capio ökar tillgängligheten med ny sjuksköterskemottagning på Orust

2 september 2022

Efter godkännande från Norra sjukvårdsnämnden meddelar Capio Vårdcentral Orust att en sjuksköterskemottagning med laboratorium för provtagning ska öppnas i Svanesund till våren. Redan nu i höst återöppnas filialen i Ellös efter omfattande renovering.

Besök Capio Orust

Läs mer om utbud och öppettider eller starta ett digitalt besök.

Sjuksköterskemottagningen planeras i ett första steg att hålla öppet två dagar i veckan och ska fungera som ett komplement till Capios vårdcentral i Henån. Mottagningen kommer att ha laboratorium för provtagning, något som positivt kommer att påverka äldrevården i Svanesund, då delar av laboratorieutrustningen kan användas utanför öppettiden.

– Den nya mottagningen kommer att innebära en ökad tillgänglighet för boende i området. En av anledningarna till att det är viktigt med närhet till provtagning är att det ofta används mest av våra sjukaste patienter med kroniska diagnoser, säger Johan Ellegård, verksamhetschef på Capio Vårdcentral Orust.

En annan positiv effekt man räknar med är ett stärkt samarbete med kommunen genom bl a delade personalutrymmen, något man hoppas kommer skapa förutsättningar för ökat kunskapsutbyte och samverkan.

– Vi ser mycket fram emot att kunna erbjuda denna service för boende i området. Närhet till en sjuksköterskemottagning, som är ett komplement till vår vårdcentral, kommer bidra till ytterligare ökad tillgänglighet för våra patienter och invånare. Vi har också haft stor hjälp av både Orustbostäder och Orust kommun för att göra detta möjligt, fortsätter Johan.

Exakt datum för öppnande är inte klart men siktet är inställt på första kvartalet 2023.

Redan i höst kommer Orustborna märka av en förbättrad tillgänglighet i och med återöppnandet av filialen i Ellös som varit tillfälligt stängd för omfattande renovering under sommaren.

Besök Capio Orust

Läs mer om utbud och öppettider eller starta ett digitalt besök.

Följ Capio i sociala medier