Capio
Capio
Kvinnas axel och nacke

Capio förvärvar hudkliniken SKIN på Carlanderska

4 oktober 2022

Capio Specialistkliniker har i dagarna förvärvat SKIN Hudkliniken på sjukhuset Carlanderska i Göteborg. Hudkliniken erbjuder specialiserad hudsjukvård med både utredningar och behandlingar inom vanliga hudsjukdomar och hudcancer. Capio vill tillsammans med SKIN vidareutveckla och integrera kliniken i Capios övriga verksamhet för att kunna öka tillgängligheten inom hudsjukvård i Sverige.

Den 30 september ingick Capio ett avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i SKIN Hudkliniken (Derma Cure Sverige AB) som finns på sjukhuset Carlanderska i Göteborg. Hudkliniken är en komplett aktör inom specialiserad hudsjukvård. Förvärvet innebär att Capio utökar sitt geografiska utbud genom att inkludera ytterligare en specialistklinik med hög kompetens inom området specialiserad hudsjukvård. Capio har därmed hudkliniker i de tre största regionerna i Sverige, vilket stödjer vårdkedjor och flöden tillsammans med andra Capio-enheter.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva SKIN och ser att det är av strategisk betydelse för Capio då vi stärker den geografiska tillgängligheten inom hudsjukvård och möjligheten att genom endast en kontakt få all typ av vård under samma tak, säger Victoria Bohlin, affärsområdeschef för Capio Specialistkliniker.

Om SKIN Hudkliniken

SKIN Hudkliniken är en läkarledd specialistklinik inom hudsjukvård som har funnits sedan år 2008 och var då först i Sverige med att inrätta en helt privat medicinsk hudklinik. I nuläget kan patienter som har sjukvårdsförsäkring eller är privatbetalande patienter erbjudas vård på kliniken. SKIN har bred kompetens inom hudsjukvård och erbjuder utredningar och behandlingar inom vanliga hudsjukdomar så som exempelvis psoriasis, eksem, akne och svampsjukdomar. Därtill finns ett särskilt specialintresse för hudcancer och några av landets främsta hudläkare inom detta område är verksamma på kliniken.

Fokus på kvalitet och tillgänglighet

Capio Specialistkliniker kommer tillsammans med SKIN att utveckla och integrera SKIN i övrig verksamhet för att kunna ge patienten ett brett utbud med högt fokus på kvalitet.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Capio fortsätta att utveckla hudsjukvården och erbjuda specialistsjukvård inom området av högsta kvalitet. Vi ser att Capio kommer att kunna bidra med mycket i det arbetet och SKIN Hudklinikens fortsatta spännande resa, avslutar Hélène Wolff, VD på SKIN Hudkliniken.

Fler nyheter