Capio
Capio
Capio
På bilden ser vi två barn som kramar varandra

Capio öppnar barn-och ungdomsmedicinsk mottagning i Upplands Väsby och barn-och ungdomspsykiatri i Falun

17 oktober 2022

Idag, den 17 oktober, slår vi upp dörrarna till både en barn- och ungdomsmedicinsk mottagning i Upplands Väsby och en ny barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet i Falun.

I samma lokaler som Capios vårdcentral i Upplands Väsby öppnas idag en barn-och ungdomsmedicinsk mottagning. Detta gör det återigen möjligt för barnfamiljer att få närhet till barnspecialistkompetens med nära anslutning till kommunala förbindelser. För att komma till mottagningen behövs remiss från vårdcentral, BVC eller annan vårdinrättning.

– Vi är glada över att kunna fortsätta erbjuda barnen i Upplands Väsby närheten till barnspecialistkompetens. Här kommer det finnas både barnläkare och barnsjuksköterskor som kommer se till att fler barn i närområdet kommer få rätt typ av vård, säger Katrin Wannelöf, regionchef på Capio Alva Barnklinik.

Mottagningen kommer hjälpa barn och ungdomar med bland annat allergier, astma, tillväxtavvikelser och magproblem. Här kan du läsa mer om mottagningen: Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning Väsby | Capio

Kontaktperson för frågor

Kontakta Katrin för frågor om verksamheten eller om du är intresserad av att göra ett reportage.

Katrin Wannelöf
katrin.wannelof@alvabarnklinik.se
Tel: 072-856 25 38

Ny barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet i Falun

Idag öppnar även Capio Psykiatri upp en ny mottagning i Falun. Här kommer verksamheten erbjuda specialiserad barn- och ungdomspsykiatri av erfarna medarbetare som tillsammans arbetar för att tillgodose varje barn eller ungdoms unika behov. På mottagningen kommer flera yrkeskategorier arbeta tillsammans i team. Det finns bland annat läkare som är specialiserad inom barn-och ungdomspsykiatri, psykologer, sjuksköterskor med specialistutbildning inom psykiatri, legitimerade psykoterapeuter, kuratorer, arbetsterapeut och fysioterapeut.    

– Hos oss arbetar personalen i team runt barnet eller ungdomen, utifrån sin specifika kompetens. Vi kommer ha erfarna medarbetare som jobbar personcentrerat kring varje enskild individ, för att möta varje patients behov, säger Maria Bejhem, VD för Capio Psykiatri.

Det kommer att finnas cirka 25 medarbetare på mottagningen och ett stort fokus för verksamheten är tillgänglighet och samverkan med andra aktörer, bland annat vårdgivare, skolor, kommuner och Socialtjänst i Dalarna. Målet är att erbjuda en sammanhållen vård där patienten inte faller mellan stolarna.  

Här kan du läsa mer om verksamheten: Capio Barn- och ungdomspsykiatri Falun | Capio

Kontaktperson för frågor

Kontakta Maria för frågor om verksamheten eller om du är intresserad av att göra ett reportage. Press och media är välkomna att besöka verksamheten.  

Maria Bejhem, VD för Capio Psykiatri. 
maria.bejhem@capio.se
Tel: 0732–018 760