Capio
Capio
Capio
Medarbetare Capio

Capio tar över Hallsbergs vårdcentral

29 november 2022

Den 1 december tar Capio över driften av Hallsbergs vårdcentral i Örebro. Region Örebro län lämnar över ansvaret till Capio men vårdcentralen kommer att finnas kvar i samma lokaler som tidigare. Det nya namnet blir Capio Vårdcentral Hallsberg. 

Capio Vårdcentral Hallsberg

Läs mer om vårdcentralen i Hallsberg här.

Vid övergången, torsdagen den 1 december, kommer verksamheten på vårdcentralen att vara något begränsad men redan dagen därpå beräknas verksamheten vara tillbaka i full kapacitet.

Information till dig som är patient på vårdcentralen

Om du vill komma i kontakt med Capio Vårdcentral Hallsberg gör du precis som tidigare, det vill säga via telefonnummer 0582 - 880 11 eller via 1177 e-tjänster.

  • Du som i dag är listad på Hallsbergs vårdcentral behöver inte göra någonting. När det är dags för undersökning kommer en kallelse precis som vanligt och vad gäller besked om resultat från undersökningar eller prover kommer även de som vanligt. Alla inbokade tider gäller även efter den 1 december.
  • Du har alltid rätt att välja en ny vårdcentral och det kan antingen ske via 1177 e-tjänster eller via valblankett. Blanketten hittar du på 1177.se. Det går även att hämta blanketten på vårdcentralerna eller via kontakt med Hälsovalsenheten på telefon 019 – 602 16 00.

Capio driver sedan tidigare vårdcentralerna Haga och Lekeberg på uppdrag av Region Örebro län. Nu adderas Hallsbergs vårdcentral till dessa två inom ramen för vårdvalssystemet Hälsoval Örebro län. 

– Vi ser fram emot att välkomna våra patienter till vårdcentralen. Hos oss är det alltid patienten som är i fokus och vi vill fortsätta leverera medicinsk vård av hög kvalitet till fler invånare i Örebro, säger Åke Kihlberg, regionchef på Capio Närsjukvård.

Kontaktpersoner för frågor

Åke Kihlberg, regionchef på Capio Närsjukvård. Telefon: 073-562 84 30
Rickard Simonsson, regiondirektör på Region Örebro. Telefon: 070-668 74 05

Capio Vårdcentral Hallsberg

Läs mer om vårdcentralen i Hallsberg här.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier