Capio
Capio
Capio
Tjej med glasögon

Ny ögonklinik öppnas i Helsingborg

8 december 2022

Den 12 december slår Capio Ögon upp dörrarna till den nya kliniken på Kungsgatan 16 i Helsingborg. Kliniken kommer erbjuda ögonsjukvård via avtal med Region Skåne för ögonsjukdomar och gråstarr.

Capio Ögon Helsingborg

Här kan du läsa mer om Capio Ögon i Helsingborg.

Fram till idag har det varit helt annan typ av verksamhet i de blivande lokalerna, så det är en rejäl satsning på ombyggnation som har gjorts för att nu kunna inrymma en toppmodern ögonklinik.

Initialt kommer den nya kliniken erbjuda allmän ögonmottagning och gråstarroperationer genom avtal med Region Skåne. Capio Ögon har sedan tidigare verksamhet i Malmö och Lund. Genom det fria vårdvalet erbjuds patienter inom Region Skåne även möjlighet till så kallad medfinansiering av speciallinser i samband med gråstarroperation, för att kunna minska behovet av glasögon.

Öppnar 12 december

Den 12 december kommer de första patienterna tas emot. Lokalerna håller in i det sista på att färdigställas.  

– Det har varit en omfattande process med ombyggnationen, så det känns väldigt roligt att vi nu äntligen kan ta emot de första patienterna. I och med öppningen kan patienter själva ringa och boka tid på kliniken, men finns remiss från läkare eller optiker är det en stor fördel, säger Karl Johansson Bäckgren, VD för Capio Ögon.

Capio Ögon som funnits sedan 1986 har stor erfarenhet av att driva ögonsjukvård och har avtal med ett flertal regioner sedan 1988. Capio Ögon är det gemensamma varumärket för Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik och Capio Stockholms Ögonklinik. Tillsammans utför vi ca 20% av alla Sveriges gråstarroperationer. Förutom det har bolagen ögonmottagningar för allmänna ögonsjukdomar samt opererar synfel.

Kontaktperson för frågor

Karl Johanson Bäckgren, VD Capio Ögon
karl.johansson@capio.se  
Tel: 070-249 26 84

 

Capio Ögon Helsingborg

Här kan du läsa mer om Capio Ögon i Helsingborg.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier