Capio
Capio
Capio
Karin Steinberg

Karin Steinberg blir ny Affärsområdeschef för Capio Närsjukvård

13 februari 2023

Capio Sverige har idag utsett Karin Steinberg som ny Affärsområdeschef för affärsområdet Capio Närsjukvård. Karin kommer närmast från tjänsten som Regionchef i Capio Närsjukvård, Region Stockholm Norr, en roll hon haft sedan 2014. Hon kommer rapportera till Britta Wallgren, VD för Capio Sverige och ingå i den svenska ledningen för Capio.

Idag tillträder Karin Steinberg som ny Affärsområdeschef för Capio Närsjukvård. Karin har en gedigen klinisk vårderfarenhet med över 30 år i branschen, varav de 20 senaste åren som chef och ledare. Sedan 2014 har Karin ansvarat för en av Capio Närsjukvårds största regioner. Ett ansvar över 19 verksamheter i Stockholmsområdet och närmare 600 anställda. I oktober 2022 tog Karin ansvaret som tf. Affärsområdeschef, en roll hon nu kommer axla permanent.  

– Karins gedigna erfarenhet av att driva och utveckla den nära vården, att leda genom chefer i vår decentraliserade struktur och hennes kommunikativa inkluderande ledarskap gör henne till den ledare vi sökte att fortsätta att utveckla Capio Närsjukvård i enlighet med omvärlden och vår strategi, säger Britta Wallgren, VD Capio Sverige.  

Capios Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård, från Ystad i söder till Umeå i norr genom sina 136 enheter.  Förutom primärvård erbjuder vårdcentralerna även tjänster som barn-hälsovård, mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Med ett brett och högkvalitativt digifysiskt vårdutbud tar de ca 5000 medarbetarna inom affärsområdet emot var tionde svensk. 

Jag ser mycket fram emot att tillsammans med våra chefer och medarbetare fortsätta att utveckla Capios Närsjukvård.  Jag är glad att ha fått förtroendet att leda verksamheten, en verksamhet som präglas av engagerade och kompetenta medarbetare som har patienten i fokus och gör skillnad varje dag, säger Karin Steinberg, ny Affärsområdeschef Capio Närsjukvård. 

Karin tillträder sin nya roll idag den 13 februari. Rekryteringen av hennes ersättare, Regionchef för Capio Stockholm Norr har redan påbörjats.  

Presskontakt

Liza Manestam

Marknad & Kommunikationsdirektör

liza.manestam@capio.com072-0707190
Liza Manestam

Följ Capio i sociala medier